18.4.2011

kettiösuunnitelmia

Tänään pääsimme ensimmäistä kertaa tutustumaan Kuopion rakennustarvikkeen valikoimiin, mistä tulee kaikki kalusteet keittiöön, kylpyhuoneeseen, eteiseen ja makuuhuoneeseen. Keittiön kohdalla minulla on pari vaihtoehtoa, joko modernimpi mustavalko tai sitten hieman lämpimämpi & kotoisampi tammitaso/valkoinen. Taidan kallistua kuitenkin jälkimmäiseen, sillä puutaso tuo tosiaan sitä haluamaani lämpöä ja kotoisuutta. Tammitason valitseminen tosin tarkoittaa sitä, etten saa haluamaani valkolakattua tammiparkettia, sillä se riitelisi taas tuon tammisen keittiötason kanssa. Mustavalkoinen keittiö olisi taas toisaalta ajaton ja tyylikäs ratkaisu, mutta jokin siinä miketityttää. Tässä toisessa vaihtoedossa keittiön tasoksi tulisi siis musta laminaatti ja valkoiset kaapit. Välitilan laataksi sopisi sitten haluamani savenharmaa ja lattiaan tulisi valkolakattu tammi.

Alustavaan suunnitelmaan valitsimme siis valkoiset modernit kaapistot, tammitason, kulmikkaan upotetun teräsaltaan ja rosteriset kodinkoneet. Yläkaapit vaihtuivat 90 cm korkeista kaapeista 70 cm vaakatasossa avattaviin kaappeihin, joita tulee siis kaksi päällekäin (n. 35 cm + 35 cm). Jäin miettimään vielä kaapinovien materiaalia, olisiko se valkoinen kiiltävä, matta vai hieman struktuurinen puusyinen. Tähän alustavaan suunnitelmaan valitsimme tuon jälkimmäisen, mutta hieman jäin vielä miettimään olisiko tasainen matta sittenkin varmempi ja ajattomampi vaihtoehto. Vetimeksi valitsimme melko siron 20 cm pituisen alumiinin värisen vetimen, mutta tuotakin asiaa jäin vielä miettimään. Aluksi olisin halunnut kaapistot, joissa ei olisi ollut vetimiä ollenkaan. Tämä vaihtoehto nosti keittiön hintaa kuitenkin turhan paljon erilaisten mekaanisten osien vuoksi, joten päätimme valita nuo melko ajattomat ja neutraalit vetimet.

Tässä alla olevassa kuvassa on ensimmäinen suunnitelma, johon teimme siis tänään melko paljonkin muutoksia. Kuvassa yläkaapit tuntuvat melko raskailta, ja siksi halusin vähän kevyemmät ja tällä hetkellä suositut vaakatasokaapit. Luonnollisestikin keittiön hinta tulee nousemaan hieman alkuperäisestä, mutta olimme onneksi tähän varautuneet. Myös kylpyhuonetta koskevat valinnat muuttuivat melko lailla, vaikkakin haluamani alakaapiston muuttaminen suuriksi laatikoiksi ei onnistunut. Saan kuitenkin kylpyhuoneeseen haluamani suuren peilikaapiston ja suuren pystykaapin. Kylpyhuoneen allasvaihtoehto ei oikein miellyttänyt ovaalilla muodollaan, joten jos vaan budjetti antaa myöten, valitsemme kantikkaan modernin altaan myös kylpyhuoneeseen.

Seuraavaksi odottelemme piirroskuvia tänään tehtyjen muutosten pohjalta ja ensi viikolla lyömme lukkoon kaikki valinnat. Sitä ennen pitäisi vielä valita laatat, tapetit ja maalit Kuopion tapetissa ja värissä. Vain viikko aikaa tehdä kaikki päätökset ja nyt vain jännittää, tekeekö varmasti oikeat ratkaisut. Täytyy nyt vain luotaa siihen omaan visioon.3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! :) T:T

  VastaaPoista
 2. Heippa!
  En tiedä miten eksyin tälle sivulle, mutta pakko kommentoida tuota teidän keittiösuunnitelmaa; olen itse suunnitellut ja myynyt jonkun verran keittiöitä ja sen pohjalta suosittelisin vaihtamaan altaan paikkaa kauemmas liedestä. Astianpesukonetta voisi siirtää yhden kaapin verran oikealle ja sijoittaa altaan ja allaskaapin tuohon missä astianpesukone on nyt. Tiedän, että jotkut arkkitehdit ja rakennuttajat esittävät varsinkin rivi- ja kerrostaloissa liettä ja allasta tuolla tavalla aivan toisiinsa kiinni, mutta me/ne, jotka paneutuvat keittiösuunnitteluun ja toimivuuteen paremmin, tietävät, että sijoittelu on vanhanaikainen ja epäkäytännöllinen. Altaan molemmille puolille olisi hyvä jättää vähintään 40cm laskutilaa, ja mahtuuhan siinä paremmin työskentelemäänkin. Mitä kauempana sähkö ja vesi ovat toisistaan, sen parempi. Hyvä että olette vaihtaneet yläkaapit vaakamallisiksi. Ihmettelen vielä, miksi alaosaan ei saa isoja vetolaatikostoja? Kannattaa antaa suunnittelulle ja keittiökalustevalinnoille aikaa ja kysyä tarjouksia useammasta paikasta. Suosittelen Kuopiossa käymään esim. K-Raudassa, sieltä saa alaosiin laatikostoja useammassakin leveydessä.

  T: Kaisa

  VastaaPoista
 3. moi!
  nämä keittiön suunnitelmat ovat jo vuoden vanhoja ja keittiö on jo meillä valmis.:D kiitos kuitenkin vinkeistä, ehkä sitten seuraavaan asuntoon pääsee suunnittelemaan paremmin altaiden yms. paikkoja. Tosiaan rivariasunnossa noiden vesipaikkojen siirtäminen saattanee maksaa aika hurjan paljon, joten melko valmiilla pohjalla mentiin. Olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen tuohon ratkaisuun. Valmiista keittiöstä näät kuvia tuoreimmissa kirjoituksissani.:)

  VastaaPoista