5.4.2011

tuleva koti

Viime vuoden joulukuussa päätimme avopuolisoni kanssa ostaa rivitalohuoneiston 8 km päästä Kuopion keskustasta. Jo muutaman kuukauden ajan olimme etsineet sopivaa asuntoa, mutta kovat vaatimukset asunnon ja sijainnin suhteen asettaneena emme oikein löytäneet sopivaa. Järkevin ratkaisu meidän osaltamme oli kuitenkin ostaa uudiskohde, jonka sisustuspintoihin ja materiaalivalintoihin pääsisimme itse vaikuttamaan. Remontoimiseen ei meillä itsellä oikein ole kokemusta ja muutoinkin 60-80 luvuilla rakennetut talot eivät saaneet meitä syttymään oikein millään tavalla. Uudemmat kohteet tai täysin remontoidut asunnot nousivat hintatasoltaan taas yli meidän budjetin, joten uudiskohteen valinta oli kaikin puolin sopiva valinta meille. Tärkeimmät kriteerit asunnon ostamisessa olivat hyvä sijainti, pohjaratkaisu, etelään päin olevat ikkunat (valoisuus) ja uudet modernit pinnat. Nämä kaikki tulemme saamaan omaan asuntoomme ja plussana vielä hyvänkokoinen oma piha. Tämä 62 neliöinen rivitalohuoneisto tulee valmistumaan elokuun loppuun mennessä, joten aikaa sisustusideoiden miettimiseen on vielä runsaasti.

Jo muutaman kuukauden ajan olemme käyneet katselemassa tulevaa asuinaluetta ja asuntoa. Tällä hetkellä työt ovat melko hyvällä mallilla ja kokonaisuudessaan asuntoyhtiön pitäisi valmistua ajallaan. Lähiaikoina meidän pitäisi päästä valitsemaan keittiökalusteita, kylpyhuoneen laattoja ja tapetteja. Voitte vaan arvata, miten innoissani ja kärsimättömänä odotan tätä vaihetta! Alustavasti olemme jo käyneet katsomassa vaihtoehtoja, ja voi ihanuus kun niitä vaihtoehtoja on ja paljon.

Tässä muutama kuva asunnosta tammikuussa. Uudempia kuvia en ole päässyt vielä räpsimään, kun asuntoihin on laitettu väliaikaiset ovet, jotka ovat tietenkin lukossa. Jospa joku päivä pääsisin käymään päiväsaikaan, niin voisin pyytää raksamiehiltä lupaa kuvaamiseen.


1 kommentti:

  1. voii ku en aiemmin sun sivuista tiennyt!:) hieno ajatus alottaa blogi kun oma talo on rakentumassa:)pääsee seuraamaaan alusta alkaen! -mariiiia:)

    VastaaPoista