20.4.2011

valintoja, valintoja

Kävimme eilen ja toissapäivänä valitsemassa tulevaan asuntoomme kaakelit, lattian, tapetit ja kaikki pysyvät kalusteet. Keittiön ja kylpyhuoneen kalustejaottelu jäi vielä hieman mietintään, mutta pääosin alkaisi kaikki valinnat olla tehtynä. Niin pelottavalta kuin se kuulostaakin, ei valintojen tekemiseen mennyt kuin tuo kaksi päivää. Toki vielä pyörittelen keittiön kaapistojen jaottelua mielessäni varmaan loppumetreille saakka, mutta valinnat materiaalien ja pintojen osalta ovat jo tehtynä. Alla kuvamateriaalia valinnoista.

Aloitetaan vaikka ensimmäisenä tapeteista. Eli makuuhuoneeseen valitsin tyylikkään mustavalko tapetin Contemporay II Cole & Son:n mallistosta. Tämä tapetti tulee siis makuuhuoneen suurelle päätyseinälle.Olohuoneeseen valitsimme pitkän pohdinnan jälkeen ylättävänkin romanttisen pyöreäkuvioisen Lace Metallic tapetin Borås Tapetter:n mallistosta. Tässä kuvio muodostuu suuresta, noin 30 cm leveästä pitsimäisestä ympyränmuotoisesta kuviosta. Väreinä tuossa kuosissa oli pellavan harmaa helmiäinen ja valkoinen, eli tapetti siftaa aika kauniisti valon kanssa. Hieman jäin vielä miettimään, onko kuvio tosiaa turhan romanttinen, sillä en ole koskaan ollut mikään hirmuinen koukerokuvioiden ystävä. Kuviona tuo on vaan todella kaunis ja siihen on helppo mätsätä muu sisustus.
Pesuhuoneen kaakelivalinnoissa tuli aika yllättävä valinta värien osalta, sillä olin ajatellut aluksi valkoista seinälaattaa ja savenharmaata lattian sävyksi. Laattavalinnat muuttuivatkin aika tummiksi, sillä ihastuin tyylikkääseen metallinhohtoiseen mosaiikkilaattaan, jossa väri vaihtuu suklaanruskeasta kuparin ja kullan vaaleaan. Kuulostaa ehkä rajulta, mutta uskoisin sen olevan erittäin tyylikäs yhdellä tehosteseinällä. Tämä pieni mosaiikkilaatta tulee siis suihkuseinälle, josta mennään myös saunaan. Laattaa on loppujen lopuksi tilassa aika vähän, sillä muut seinät laatoitetaan suurella matta valkoisella. Lattialaataksi valitsimme suklaanruskean hieman karheapintaisen 10 x 10 laatan, vaikka alunperin olin ajatellut jotain muuta kokoa lattiaan. Vaikka valinnat olivat itselleni aika yllättävät, olen kyllä todella innoissani ja varma niistä!Keittiön välitilalaataksi valitsimme melko suuren 20 x 50 cm killtävän valkoisen laatan, joka ladotaan suoralla ladonnalla. Se tuo kivaa kontrastia kiiltävällä pinnalla tammitason karheuteen ja mattapintaisiin oviin. Aluksi valitsimme huomattavasti pienemmän laatan välitilaan 1/3 ladonnalla (kuva alla), mutta se jäi hieman mietityttämään. Sain idean suuresta kiiltäväpintaisesta laatasta välitilaan tästä alla olevasta kuvasta eilen illalla (sisustuslehdestä Kauniit kodit) ja valinta oli sen jälkeen melko helppo muuttaa. Tässä keitiössä on juuri sitä ilmettä, mitä itsekin haluan! (Pahoittelut huonosta kuvalaadusta.)

 
 
Tässäpä muutama paljastus valinnoista. Olen kyllä niin intopiukeena ja hymy huulilla näistä suunnitelmista, että voi juku! Nyt kun saisi keittiöasiat päätökseen ja kaikki valinnat tehtyä niin avot. Tulee kyllä olemaan pitkät viisi kuukautta ennenkun päästään muuttamaan, on nimittäin sen verta innoissaan tämä tyttö uudesta asunnosta. :)

4 kommenttia:

 1. Hihi arvasin, että ihastut Boråsin Lace- mallistoon! ;) Siinä oli monta sun olosta tapettia. Ja toi mosaiikki on näyttävä. Veikkasinkin, että valihette yhtä metallinhohtosta suurempaa laattaa tai sit tota mosaiikkia. Hyvät valinnat! ;) terkuin, am

  VastaaPoista
 2. voi juku miten kivalta näyttää uuden kodin rakentuminen & suunnittelu! hauska seurata näin blogin kautta:) teijjän kodista tulee varmasti mahtava! kevään odotusta, terkuin mariiia x)

  VastaaPoista
 3. kiitooos!:) varmasti kiva tulee, kun kaikki niin uutta. tupareita sitten vaan odottelemaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Musta mosaiikkilaatta on ihana! T:T

  VastaaPoista