16.6.2011

koti valmistuu

Tulin juuri asunnolta ja täytyy sanoa, että ihastusta on ilmassa.:) Kaikki näytti hyvältä, lukuunottamatta pikkuriikkistä virhettä. Nimittäin, kylpyhuoneen valkoisten laattojen saumausaine piti olla puhdas valkoinen, mutta kas kummaa se olikin marmorin valkea. En tiedä missä papereissa asia on muuttunut, koska alunalkaen painotin, että haluan niin keittiön kuin kylpyhuoneenkin saumausaineen ehdottomasti valkeaksi. Virhe ei tosin ole niin paha, että siitä yöunet menisivät, mutta kyllähän se vähän harmittaa. :( Luonnollisestikaan asialle ei voi enää mitään, joten nyt on vain silmän totuttava. Ei se varmasti ketään muuta häiritse, mutta itselle se oli pienoinen pettymys. Pieni onni onnettomuudessa kuitenkin oli, sillä täysin valkoinen saumausaine on kuulemma todella hankala pitää puhtaana, joten sen suhteen marmori toimii parempana värinä.

Kaikki muu onneksi näytti oikein lupaavalta, ja saimme tietää kivoista yksityiskohdista mitkä kuuluivatkin kauppahintaan. Muunmuassa olohuoneeseen tulee kattoon upotettavat spottivalot, kylpyhuoneeseen haluamamme lasinen väliseinä kuuluikin hintaan, tuulikaappiin tulee kiva laskutaso ja pihatyöt ovat muuttovaiheessa valmiit. Lisäksi asunnon kalusteet pitäisi olla asennettuna kesäkuun loppuun mennessä, joten ensi kuussa uudella kierroksella asunto näyttääkin jo melkein valmiilta. Kävimme myös vierailulla toisessa täysin samalla pohjaratkaisulla olevassa kaksiossa, jossa oli jo suurin osa kalusteista asennettuna. Keittiön pikku muutoksia lukuunottamatta meidän kotiin tulee samat kalusteet. Tässäpä siis kuvasaldo tämän päivän vierailusta:


Olohuone/keittiö ja  ihana tammiparketti.

Olohuoneen nurkkaus. Tuolle pitkälle seinälle tulee helmiäisen harmaa tapetti Boråstapeter:n mallistosta.


Sotkuinen kylpyhuone, jossa siis saunan osalta vielä hommat vaiheessa. Hyvältä laatatkin näyttivät, vaikka niitä jossain vaiheessa murehdin.

Tumman harmaanruskea lattialaatta, joka on pölyn peitossa ja voi tuota sotkua..


Tässä kuvassa näkyy hieman tuo marmorin värinen saumausaine, mikä siis piti olla puhtaan valkoinen. Onko paha?

Eteisen kaapistot. Tästä kuvasta eteenpäin kuvat siis naapurihuoneistosta, jossa työt hieman edellä. Meidän asuntoon keittiötä lukuunottamatta kalusteet tulevat samalla lailla, kaksi liukuovellista peiliä ja siivouskomero + yläkaapisto.

Makuuhuoneen kaapistot. Kuva naapuriasunnosta.

Naapurihuoneiston keittiö. Kaapistojaottelu ja yläkaappien korkeus ovat meidän keittiössä eri lailla sekä toisen puolen yläkaapit ovat kippikaappeja. Taso, vetimet ja kaappien pinta tulee olemaan meidän keittiössä samat, kuin naapurilla.

Edelleen naapurihuoneiston keittiö, mutta pääsee vähän fiiliksen minkätyylinen meille myös tulee.. Reunassa olevat alapystykaapit on meidän keittiössä vaihdettu suuriin laatikikoihin.

Vetimiksi valitsimme n. 20 cm leveät alumiiniset vetimet. Tässä kuvassa näkyy kivasti tuo kaappien kiiltävä pinta. Tykkään siitä kyllä kovasti, joten hyvä että suunnittelija ylipuhui meidät. Kuva edelleen naapurista.


Kuvassa mittailut menossa, mahtuuko kuuden hengen ruokapöytä sille tarkoitettuun tilaan. Kuva naapurihuoneistosta.


5 kommenttia:

 1. Oi kun näyttää ihanalta, erityisesti tuo teidän tammilattia ja keittiö <3 En itse olisi edes huomannut tuota saumausaineprobleemaa, vaikka itse siihen tietysti kiinnittää alkuun huomiota kun tietää, kuinka olisi halunnut sen olevan. Toisaalta, kuten itsekin sanoit, tuo on varmasti helpompi pitää puhtaana, joka varmasti menee kyllä tärkeysjärjestyksessä ensin :)

  ps. Repesin lukiessani siun mokkapalaohjetta.. ai tuliko niitä mokkiksia joskus väännettyä... ;)

  - Maarit

  VastaaPoista
 2. Ei ollenkaan paha saumaus. Päinvastoin, voi tuoda kivaa twistiä kylppäriin! Kivalta näyttää! :) Jeij!

  VastaaPoista
 3. Heipä hei.
  Tämä postaus on jo yli vuoden takaa, mutta kommentoin silti.
  Me valitsimme valkoisten laattojen kanssa seiniin valkoisen sauma-aineen. Näin jälkikäteen olisin ehkä kuitenkin halunnut sen marmorin valkoisen, joka eka oli valittu. Tämä "valkoinen" kun ei ole valkoinen vaan puhtaanvalkoisten laattojen vieressä kellertävä. Eli kamala. Se marmorinvalkoinen, eli harmaampi olisi varmasti ollut kuitenkin kauniinpi sävy.

  Mielenkiintoinen blogi sinulla, saan paljon ideoita omaan kotiin. Lueskelen täältä vanhoista aloittaen, niin ei jää mitään lukematta :)

  Asta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja tervetuloa seurailemaan kirjotuksiani! :)

   Poista
 4. Hei :)
  Kiitos ihanasta blogista:) Meilläkin on remppaa tulossa piakkoin ja täältä löysin paljon kivoja ideoita! Yritin etsiskellä sivuilta, mikä tammiparketti teillä mahtaa olla (merkki ja sävy)? Näyttää tosi hyvältä, olisi kiva löytää vastaava :)

  Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista