14.10.2011

seinien maalausta


Viime viikonlopun aikaansaannoksena oli tuulikaappi-eteisen seinän ja olohuoneen seinien maalaus. Kummasti antoi näköä ja kodikkuutta eteenkin nuo olohuoneen pikkuseinien uusi väritys. Eteisen seinän maalauksen tarkoituksena oli saada katse pois rumista peltikaapeista, joissa siis sisällä kaikki lämmitys-ja vesimittauslaitteet. Joskus myöhemmin olisi tarkoituksena peittää nuo kaapit yhtenevällä hieman suuremmalla kaappirakenteella, johon saisi muutamat parit kenkiä piiloon.

Seinien väreiksi valitsin kahta eri lämpimän harmaata, olohuoneessa väri tuli pellavasta, jota on jonkin verran tekstiileissä ja eteisen seinän väritys täytyi mätsätä tumman harmaaseen lattialaattaan ja harmaaseen ulko-oveen. Väreinä siis pellava ja savi. Vaikka väri näyttää aika samalta kuvissa, on tuo eteisen seinä hieman kylmempi ja tummempi.

ps. ainiin kuvasta näkyy myös ne vanhat perunalaatikot, joista puhuin joskus kesemmällä. Ne saivat pintaansa yhden kerroksen valkoista petsiä, mikä antoi niihin todella kauniin lämpimän harmaan sävyn.

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka kauniin väriset seinät! Onko kyseessä siis tikkurilan sävyt pellava ja savi? :)

    VastaaPoista
  2. kiitos!:) pellavan sävy oli NOS:n värikartasta sävy S 2005-Y50R ja eteisen kylmempi harmaa Teknoksen NCS S 3502-Y. Samantapaisia sävyjä löytyi myös Tikkurilalta. :)

    VastaaPoista