25.10.2011

. . .


Kuva Pinterest


nurinperin ympäriämpäri


Aluksi en oikein tiennyt mitä mieltä olen näistä ylösalaisin kasvavista yrteistä erikoisruukuissa, mutta mitä enemmän niitä olen nähnyt sitä enemmän alan koko ajan niistä pitää. Tuollainen basilika kimppu kasvamassa nurinperin olisi oikein hauska katseenvangitsija keittiöön. Yllä olevat kuvat ovat Houm. sivuilta, josta Sky Planter-ruukkuja saa tilattua n. 40 € hintaan. Jos omassa keittiössä olisi tilaa useammalle ruukulle, olisi tuollainen kolmen ruukun kokoelma aika näyttävä kokonaisuus jotakin maalattua seinäpintaa vasten.

18.10.2011

color palette of the day: oak

Katsoitteko Innon jakson, jossa Mikko Vesanen suunnitteli ihanan pikkukaksion sisustuksen? Erityisesti tuosta jaksosta jäi minulle mieleen yllä oleva kaunis ja selkeälinjainen keittiö.

valo
Syksy on aina ollut vuodenajoista minulle se mieluisin, vaikka päivät lyhynevät, illat pimenevät ja väsymystä on havaittavissa tuplasti enemmän normaaliin verrattuna. Pidän kuitenkin alkusyksyn tuoksusta, raikkaasta viileästä ilmasta, pimenevistä illoista, kerrospukeutumisesta, villasukista, kynttilöistä, tähdistä.. Syksyn tullen viihdyn kotona ehkä liiankin hyvin ja varsinkin nyt uudessa kodissa kotonaoleminen on jotenkin todella ihanaa.

Rakastan kynttilöitä ja niiden tuomaa tuoksua. Joka syksy päätän, etten tarvitse enää yhtään lyhtyä tai tuikkukippoa kotiini, mutta joka ikinen syksy päädyn ostamaan jotakin pientä uutta koriste-esine valikoimaani ja yllättäen ne usein ovat joko kynttilöitä tai tuikkukipposia. Näin kävi myös tänä syksynä. Menin nimittäin ihastumaan Iittalan uusiin (vai ovatko edes uusia?) suurempiin Kivi-tuikkulyhtyihin ja pakkohan ne oli saada samantien kotia koristamaan. Aiemmin minulla on ollut noita samaisia kipposia puolta pienemmässä koossa värikkäänä versiona, mutta nämä värittömät tuikkuset ovat klassisen ajattomat ja sopivat erinomaisesti meidän kotiin vielä pitkän aikaa.

ps. koti alkaa pikkuhiljaa olemaan melko lailla omannäköinen, joten ehkä lähi aikoina uskaltaudun laittamaan kurkistus-postauksia myös olohuoneen ja kylpyhuoneenkin puolelta.:)

14.10.2011

pussilakanahamstraajaOlen tannutkin mainita, miten rakastan uusia pussilakanoita (tiedän, ihan hullua) ja eteenkin erilaisia printillisiä sellaisia. Ostin elokuussa Ikeasta nämä ruudulliset melko simppelit pussilakanat, jotka olin melkein unohtanut kaapin pohjalle. Vaihdettuani ne ensimmäistä kertaa sänkyyn, ihastuin suunnattomasti niiden selkeään ja graafiseen lookkiin. Ne mätsäävät täydellisesti meidän makkariin ja toivat sitä jotain. Aivan ihanat! Kovasti haluaisin lisää musta-valko-harmaata väritystä päiväpeiton alle, joten toivelistalla voisi olla jotain alla olevista (suosikkina ehdottomasti höyhen printillinen Luhta Home:n pussilakanasetti).
1. Kenzie-pussilakanat Ellos 2. Raitapussilakanat H&M Home 3. Jill-pussilakanat Ellos 4. Casa Stockholm-pussilakanat Stockman 5. Hilder-pusissilakanat Ellos 6. Bruklisla-pussilakanat Ikea 7. Joutsen-pussilakanat Luhta Home 8. Yksiväriset pussilakanat H&M Home

seinien maalausta


Viime viikonlopun aikaansaannoksena oli tuulikaappi-eteisen seinän ja olohuoneen seinien maalaus. Kummasti antoi näköä ja kodikkuutta eteenkin nuo olohuoneen pikkuseinien uusi väritys. Eteisen seinän maalauksen tarkoituksena oli saada katse pois rumista peltikaapeista, joissa siis sisällä kaikki lämmitys-ja vesimittauslaitteet. Joskus myöhemmin olisi tarkoituksena peittää nuo kaapit yhtenevällä hieman suuremmalla kaappirakenteella, johon saisi muutamat parit kenkiä piiloon.

Seinien väreiksi valitsin kahta eri lämpimän harmaata, olohuoneessa väri tuli pellavasta, jota on jonkin verran tekstiileissä ja eteisen seinän väritys täytyi mätsätä tumman harmaaseen lattialaattaan ja harmaaseen ulko-oveen. Väreinä siis pellava ja savi. Vaikka väri näyttää aika samalta kuvissa, on tuo eteisen seinä hieman kylmempi ja tummempi.

ps. ainiin kuvasta näkyy myös ne vanhat perunalaatikot, joista puhuin joskus kesemmällä. Ne saivat pintaansa yhden kerroksen valkoista petsiä, mikä antoi niihin todella kauniin lämpimän harmaan sävyn.

5.10.2011

kurkistus keittiöön

 
 

 Tässäpä pari hassua kuvaa meidän keittiöstä, joka alkaa näyttämään jo melko lailla omannäköiseltä. Pienistä taulukehyksistä puuttuu vielä kuvat, mutta nekin ovat paraikaa suunnitteilla. (Olen siis itse suunnitellut valmiisiin taulukehyksiin printtejä, jotka olisi nyt lähiaikoina tarkoitus tulostuttaa.) Monesti ehtivät alkuperäiset visiot keittiön suhteen muuttumaan matkan varrella, mutta lopputulokseen olen hyvinkin tyytyväinen. :)

ps. Pahoittelut yllä olevien kuvien laadusta, ne eivät ole mitään parhaimmistoa..jostain syystä jäivät aika sumeiksi ja hämyisiksi. Tarkoituksena olisi lähikuukausina ostaa järjestelmäkamera, josta olen jo vuosia haaveillut.