12.2.2012

valoa kohti


Toissaviikolla Lontoon matkalta palatessamme pistäydyimme vaihteeksi Ikeassa, josta kotiin kantautui yllättäen uusi valaisin. Olohuone kaipasi vielä jonkin pyöreän katseenvangitsijan katosta roikkumaan ja jossittelujen jälkeen päädyin ostamaan tuon mielipiteet jakavan "pölypallo"-valaisimen. En nimittäin siitä vielä jokunen aika pitänyt juuri ollenkaan, mutta moneen otteeseen siihen törmätessäni aloin lämmetä ajatukselle. Ja nyt kun se on paikallaan, tuntuu että juuri siinä sen kuuluukin olla. Tiedän, että tuo valaisin löytyy varmaankin joka toisesta suomalaisesta kodista, mutta entäpä sitten. Jotenkin se on vaan niin omituisella tavalla kaunis.

Uutta valaisinta kuvatessani ajattelin ottaa muutaman kuvan myös muista kotimme valopilkuista. Pimeän tullessa en nimittäin tykkää käyttää kodin yleisvalaistusta juuri ollenkaan, minkä vuoksi erilaisia lattia- ja pöytävalaisimia löytyy vähän joka lähtöön. Olohuoneessamme kattovalaisimina toimii tosiaan Ikean Maskros ja Basisk spottivalo. Jalkalamput niin makuuhuoneessa kuin oleskelutilassa ovat hyvin simppelit perusvalaisimet. Tunnelma-ja lukuvaloina makuuhuoneessa toimivat Forså:t, Ikeasta nekin. Työpöytää koristaa edelleen Kartelin Bourgie, joka on ehdoton lempparini ja valaisee todella kauniisti työskentelytilan. Keittiönpöydän yläpuolella on Ikean Kulla-valaisin ja Malm-lipaston päällä niinikään Ikeasta ostettu lasijalkainen valaisin (nimeä en nyt millään muista). Haaveena olisi joskus ostaa tuon lipaston päälle jokin näyttävämpi lamppu, esim. Lundian Soihtu tai Pentikin Rondo tai Lasipallo. Kauniita kaikki!

5 kommenttia:

 1. kiitos! ihanaa ystävänpäivää sinullekin! <3

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunista <3 Ihanan valkoista!!

  VastaaPoista
 3. Onko tuo sinun Maskros se pienempi vai isompi malli? Sopii kuin nenä päähän teille :)

  VastaaPoista
 4. kiitos! valkoinen on kyllä ehdoton lemppariväri sisustuksessa.:) tuo meidän Maskros on se pienempi. Sopii kyllä kivasti kokonaisuuteen ja antaa kivan tunnelmavalon.

  VastaaPoista