16.7.2012

olohuoneen uusi ilme

  
Viime torstaina sain päähänpiston, että nyt täytyy olohuoneeseen saada lisää tilaa ja hieman uudistusta muutoinkin. Aloitin suunnittelun ensin piirtämällä Illustratorilla pohjapiirroksen huoneesta 1:10 ja sen jälkeen piirsin kaikki huonekalut samassa suhteessa pohjaan. Liikuttelin simppeleitä palikoita kuvassa varmaan tunnin ajan, kunnes sopiva ratkaisu löytyi. Olen muutosta saakka halunnut saada sohvan tapettiseinää vasten, joten se oli muutoksessa prioriteetti number one. Tämä uudistunut ilme tosin toi yhden uuden huonekaluhankinnan eteen, mutta siitäkin olen jo tovin ehtinyt haaveilla. Kyseessähän oli nimittäin uusi tv-taso. Hankimme kapealle seinälle pienen ja edullisen Ikean Bestå-tason, josta saa myöhemmin muokattua myös suuremmankin kokonaisuuden ostamalla siihen muutaman palan lisää. Paras paikkahan tuo kapea seinä ei televisiolle ole, mutta tämä uusi järjestys toi niin paljon kaivattua lisätilaa, että näillä mennään varmasti pitkään. Uuden posterin paikkaa joudun varmaan miettimään vielä uudelleen, sillä omaan silmään tuo tuntuu pikkuriikkisen raskaalle. Myös muu sisustus on toistaiseksi vaiheessa, esim. kattolamput vaihtavat paikkaa ja taulujen paikat saattavat vielä vaihtua.

Muuta uutta olohuoneessa: itsetehdyt betoniset kynttilänaluset, työpöydän tason pienennys ja työtilaan muutama uusi säilytysratkaisu hyllyillä. Niin ja huomaatteko mattoratkaisun suurentuneeseen olohuoneeseen. Laitoin kaksi 130x190cm mattoa limittäin ja sain suuren maton sen sijaan, että olisin ostanut taas uutta.

Mitäs tykkäätte?

4 kommenttia:

 1. Tykkään! Tosi kaunista ja raikkaan näköistä! Ja kiva tuo Andyn taulu, oletko mistä kotiuttanut?

  VastaaPoista
 2. Tykkään myös. Ihanan pehmeät sävyt.

  VastaaPoista
 3. Kiitooosh! :) Tuon Andyn posterin ostin Tukholman matkalla Modernin taiteen museosta. Tykkään kyllä siitä kovasti, mutta pitäisi keksiä jokin vähän edutavampi paikka sille!

  Pehmeät sävyt on kyllä miun juttu!:)

  Betonialuset syntyi nopeana päähänpistona jämäbetonista.:) Harmittaa hieman kun en samalla kertaa tajunnut tehdä näitä useampaa..

  VastaaPoista