9.7.2012

tukholman tuliaiset


Kuten arvata saattaa tuli Tukholmasta ostettua sisustustavaroita jonkin verran. Paljon enemmänkin olisin halunnut tuoda reissulta mukanani, sillä joka ikisessä sisustuskaupassa oli jotain mikä miellytti. Ajattelin kuitenkin enemmän järjellä kuin tunteella ja saldona ihanista sisustuskaupoista oli muutama tarpeellinen ja kauan haluttu sisustushankinta. Ensimmäisenä tietenkin Moderna Museet:sta ostettu Andy Warhol:n juliste, johon ostin Ikeasta mustat kehykset. Yritin tätä julistetta taannoin tilata paristakin eri nettilähteestä, huonolla menestyksellä tosin. Mahdutimme kolmen päivän kaupunkilomaan hieman kulttuuria ja vierailimme Skeppsholmenin saarella, jossa sijaitsi modernin taiteen ja arkkitehtuurin museot. Tuolta sitten sain kuin sainkin haluamani julisteen! Södermalmin alueella oli ihana ruotsalaisten nuorten tekstiilisuunnittelijoin kauppa Tiodesign, josta löysin ihanan mustavalkoisen tyynynpäällisen. Granit oli sisustuskauppaketju, josta olisin voinut ostaa kaiken. Täydellinen kauppa! Vilkaiskaapa vaikka heidän nettisivujaan täältä. Sieltä mukaani tarttui hauskat kirjainleimasimet ja magneetti, johon voi laittaa esille vaikka kortteja. Mustavalkoinen teema jatkuu myös keittiöpyyhkeissä, jotka löysin Bruka Design-liikkeestä. Tämäkin kauppa löytyi useammalta kadulta ja tuntui olevan hyvinkin suosittu. Puuhevosia löytyi lähes kaupasta kuin kaupasta, joten en voinut olla ostamatta sitä. Näihin olen itse törmännyt muutamaan otteeseen eri sisustusblogeissa ja -lehdissä.

Oikeastaan aika vähällä ostostelulla lähdin kotimatkalle, mutta pääasia olikin saada inspiraatiota eri liikkeistä ja nähdä kaupunkia kokonaisuudessaan. Esittelen myöhemmin vielä tarkemmin parhaimmat palat muutamasta sisustusliikkeestä, joten vi ses!

4 kommenttia:

 1. Uij, tuo juliste on NAMI. Itse myös himoitsen jotain tuollaista meidän himppeen. Matkoilta on kiva ostella sisustus juttuja, koska silloin niistä tulee mukavia muistoja ja merkityksellisempiä. :))

  A*

  VastaaPoista
 2. totta turiset kuomaseni!:) ihana on kyllä tuo juliste, oon niin onnellinen kun sain sen vihdoin ja viimein monen mutkan kautta käsiini!

  VastaaPoista
 3. Kiva juliste & ihqut tyynyt :) Pitääkin lähteä piipahtamaan Tukholmassa.

  VastaaPoista
 4. Muistatko mitä tuo juliste maksoi? Tukholman reissu edessä ;)

  VastaaPoista