15.10.2012

lastenhuone


Kuva suurenee klikkaamalla sitä!
Projekti lastenhuoneen suunnittelu on edennyt kivasti jo seuraavaan vaiheeseen. Tapetiksi valikoitui ihana puukuvioinen Happy nature-tapetti ja sen rinnalle lähdin valikoimaan muutamia tekstiilejä ja hankittavia huonekaluja. Asiakkaiden tyylin ja kodin muut tilat huomioiden sain poimittua heitä kovasti miellyttäviä tuotteita jo alustavaan suunnitelmaan. Suuret pinnat pysyvät melko neutraaleina musta-valko-harmaana ja väripilkkuna tuon tilaan ihanaa okran keltaista. Muutama jo olemassa oleva perintö-huonekalu tuo oman persoonallisuutensa tilaan, joten halusin yhdistää huoneeseen vanhaa ja uutta, selkeää ja runsasta. Kuviot tuovat mielenkiintoa valkoisten pintojen rinnalle kuitenkin niin, ettei kokonaisuudesta tule sekava. Yksiväriset tekstiilit ja seinäpinnat rauhoittavat kuvioiden rytmiä. 

Tilan ollessa melko pieni, tuo se omat haastavuutensa huonekalujen sijoitteluun. Tässä tapauksessa oli helpoin lähteä miettimään huoneen toimintojen pohjalta huonekalujen sijoittelu. Tärkein fokus on sängyllä, joten sen sijoitin luonnollisesti katseenvangitsijaksi oikeaan nurkkaan. Sängyn yläpuolelle nurkkaseinään tulee klassikko String pocket hylly. Päätyseinälle teetätän kaksi mustavalkoista valokuva-taulua perheen lemmikeistä, jotka yhdistyvät hauskasti luonto-aiheiseen teemaan. Suuri Ikean Alvine Ruta-matto kokoaa kaikki toiminnot yhteen ja on ihana pari vanhalle puiselle arkulle. Suurelle tapettiseinälle tulee lisäsäilytystilaa selkeälinjaisesta Ikean Malm-lipastosta.

Suunnitelutyö jatkuu vielä tekstiilien osalta, mutta toistaiseksi ensimmäiseen ehdotelmaani ihastuttiin niin kovasti, että ensimmäiset hankinnat lähtivät tilaukseen samantien. Huippu ihana ja kutkuttava projekti saattanee jo valmistua suunniteltua aikaisemmin. Toivottavasti saan teille kuvia valmiista kohteesta jaettavaksi jo tämän vuoden puolella!


2 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Minkä ikäiselle lapselle tämä on?

  Minulla edessä yhden pikkuherra 1,5 veen huoneen suunnittelu, sekä omien lasten huoneet uuteen kotiin vielä vähän vaiheessa. :) Sama matto on tulossa meidän neidille, jos mitat sopii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Huone on suunniteltu pikkulapselle, alle 4 vuotiaalle. Tykästyin myös mattoon heti kun sen näin! Ihana kuvio ja sopivasti väriä. ;)

   Poista