31.7.2012

kenkätelineViime viikolla tein meidän hankalan malliseen eteis-tuulikaappiin lisää kenkäsäilytystilaa. Ostin neljä betoniharkkoa ja kaksi mäntylevyä, jotka petsasin valkoiseksi. Nämä vaan pinoon ja vola! Helppoa kun heinän teko. Kaiken huipuksi saimme tästä kenkätelineestä eteiseen kaivatun istumapaikan ja tilan, johon saa helposti laskettua käsistä tavarat esim. laukun, postin tms. Mietin vielä josko tekisin tuohon vielä yhden kerroksen lisää, mutta toisaalta se sattaa mennä jo turhan korkeaksi. Näinkin on hyvä.

lehtikori

Muutama kuva olohuoneesta.

Ostin tänään ihanan metallisen korin Clas Ohlsonilta ja laitoin siihen muutamia lehtiä esille. Onneksi en Tukholman reissulta tuonut vastaavaa mukanani, sillä tuo oli huomattavasti edullisempi ja suurempi. Kaikinpuolin hyvin passeli tuohon käyttötarkoitukseen. Ikkunan alle, nojatuolin viereen keksin uuden lisäistumapaikan varastossa piilossa olleesta hiekan sävyisestä rahista, jonka vuorasin taas shaalilla ja tyynyllä. Penkin päälle nurkkaukseen tein pientä muutosta vain vaihtamalla tyynynpäälliset.


30.7.2012

kaunis koti
Kuvat Nordic leaves
Nämä kuvat nähtyäni haluaisin myös meille mustan vitriinikaapin ja mustavalkoraitaisen maton keittiöön ja tyynynpäällisiä Marimekon Tuisku- ja Piprut & Paprut-kankaista ja taulokollaasiasetelman keittiön seinälle ja ja ja..... Niin kaunista ja puhdaslinjaista. Tykkään tämän Nordic leaves-bloggaajan kodista ihan kympillä!

26.7.2012

ulkosalla


Melkeimpä unohtui ihan kokonaan laittaa kuvat valmiista terassista. Niinä harvoina päivinä, kun tuo aurinko on näyttäytynyt, sain otettua muutaman kuvan terdestä. Tämän kesän osalta se näyttää siis tältä, katsotaan minkälaista on ensi kesänä. Ainakin haluan ne valkoiset kukat ja enemmän köynnöskasveja. Olen nimittäin tykästynyt kovasti tuohon Lankaköynnökseen sinkkiämpärissä. Niin ihanan kevyt ja kasvaa todella pikavauhtia. Yksi kyllä helpoimpia kasveja forever! Pihaa en nyt halua esitellä sen kummemmin, kun siellä ei ole mitään mitä esitellä. Päädyimme siihen ratkaisuun, että hoidamme nurmikon tänä kesänä hyvään kuntoon (kun siinä ei siis meinannut kasvaa muu kuin rikkaruoho..) ja ensikesänä olisi sitten perenna-pensas-istustusten vuoro. Ainiin ja kuvissa tosiaan näkyy vastavalmistuneet väliaidat, joissa on näköjään vielä kiinnityspuut paikoillaan. Ne ryhdittävät kivasti pihoja naapureiden välillä.

25.7.2012

kaunis koti


Kuvat Ellens album
Taas yksi niin kaunis koti! Neonvärit alkavat näkyä pienissä määrin myös kodin sisustuksessa. Ja voi ihanuus noita Ballabin tyynynpäällisiä. Mustavalkoiset sopisi aika ihanasta meidän kotiin...hmmm.

24.7.2012

penkillä

Vasemmalla oleva kuva omasta kodista, oikealla oleva kuva Lovenordic designblog
Olohuoneen muutoksen myötä tavarat ovat vielä vähän sikinsokin, eikä kaikki ole vielä ihan siellä missä niiden kuuluisi olla. Tainno päällisin puolin kaikki näyttää ihan hyvälle, mutta jälleenkerran omaan silmään tietyt asiat häiritsevät. Tästä oikealla olevasta kuvasta heräsi heti mieleen, että voisin hieman herättää uudella tavalla eloon tuon Ikean Sigurd-penkin. Sen päälle kun voi asetella ja keräillä melkeimpä mitä tahansa, kun se ei varsinaisessa istumakäytössä ole ollut missään vaiheessa. Aika hauska idea siis tehdä taulukollaasiasetelma penkin päälle. Ajatuksena aika hauska ja voisin toteuttaa idean vaikka samantien!

23.7.2012

do it yourself


Edelliseen postaukseen liittyen, neulottuja ja virkattuja tekstiilejä on myös helppo tehdä itse, jos taitoa ja kärsivällisyyttä vain riittää. Ajattelin aloittaa pitkään projektin alla olleen virkkausprojektin matonkuteesta ja etsin helppoja ohjeita tyynynpäällisten tekoon. Törmäsin sitten näihin Kodinkuvalehden ohjeisiin, joiden mukaan on suht helppo tehdä erinäköisiä kodin sisustustekstiilejä. Erityisen paljon tykästyin juuri noihin neulottuihin tyynynpäällisiin sekä säilytyskoriin. Nyt siis puikot heilumaan ja projektit alulle niin syksyki saa uutta kotiin ihan itsetehtynä!

(kuvat ja ohjeet Kodinkuvalehden sivuilta, linkki yllä)


Tyynynpäällinen helmineuleella

Koko 50 x 50 cm.
Langanmenekki Novita Crystal (418) helmenharmaa 600 g.
Pyöröpuikko (60/80 cm) Novita nro 10 tai käsialan mukaan.
Muut tarvikkeet Sisätyyny (50 x 50 cm).
Mallineule: helmineule suljettuna neuleena: 1. krs: neulo *1 s oikein, 1 s nurin*, toista *-*. 2. krs: neulo *1 s nurin, 1 s oikein*, toista *-*. Toista krsia 1-2.
Tiheys 9 s ja 14 krs helmineuletta = 10 cm.

Luo 90 s ja neulo helmineuletta suljettuna neuleena. Kun kappaleen korkeus on 50 cm, päätä s:t.
Viimeistely Ompele toinen sauma ja laita tyyny päällisen sisään. Ompele vielä toinen sauma.Virkattu lattiatyyny

Koko Tyynyn halkaisija on noin 40 cm ja korkeus noin 15 cm.
Langanmenekki Novita Kelo (469) savi 750 g.
Virkkuukoukku Novita nro 10 tai käsialan mukaan.
Muut tarvikkeet Tyynyn sisälle muotoon leikattu superlon-ympyrä tai vanua.
Mallivirkkaus Virkkaa kiinteitä silmukoita (ks) ohjeen mukaan.
Tiheys 7½ ks 2-kertaisella langalla = 10 cm.
Huomioitavaa Lattiatyyny virkataan kokonaan 2-kertaisella langalla.

Päällinen Kierrä 2-kertainen lanka kerran sormesi ympäri ja virkkaa näin muodostuneeseen renkaaseen: 1. krs: 8 kiinteää silmukkaa (ks). Virkkaa krs:t spiraalina eli siirry edelliseltä krs:lta suoraan seuraavalle krs:lle. 2. krs: virkkaa 2 ks jokaiseen s:aan = 16 ks. 3. krs: virkkaa *1 ks, 2 ks seuraavaan s:aan*, toista *-* vielä 7 kertaa = 24 ks. 4. krs: virkkaa *2 ks, 2 ks seuraavaan s:aan*, toista *-* vielä 7 kertaa = 32 ks. Jatka virkkaamista tähän tapaan, jolloin joka kerros lisäysten väliin tulee 1 s ja kerroksella työhön tulee 8 s lisää. Jatka lisäyksiä joka 2. krs, kunnes työssä on 104 s ja päällisen halkaisija on noin 40 cm. Virkkaa nyt tyynyn reunaa varten ks:ita ilman lisäyksiä 15 cm. Katkaise lanka.
Pohja Virkkaa kuten päälliosa, kunnes halkaisija on 40 cm. Katkaise lanka.
Viimeistely Täytä tyyny joko sopivalla superlon-ympyrällä tai vanulla tiiviiksi. Ompele pohja kiinni päälliseen.


Virkattu säilytyskori

Koko Halkaisija on noin 30 cm ja korkeus noin 30 cm.
Langanmenekki Novita Kelo (099) musta 600 g.
Virkkuukoukku Novita nro 10 tai käsialan mukaan.
Mallivirkkaus Virkkaa kiinteitä silmukoita (ks) ohjeen mukaan.
Tiheys 8 ks 2-kertaisella langalla = 10 cm.
Huomioitavaa Säilytyskori virkataan kokonaan 2-kertaisella langalla.

Kierrä 2-kertainen lanka kerran sormesi ympäri ja virkkaa näin muodostuneeseen renkaaseen: 1. krs: 8 kiinteää silmukkaa (ks). Virkkaa krs:t spiraalina eli siirry edelliseltä krs:lta suoraan seuraavalle krs:lle. 2. krs: virkkaa 2 ks jokaiseen s:aan = 16 ks. 3. krs: virkkaa *1 ks, 2 ks seuraavaan s:aan*, toista *-* vielä 7 kertaa = 24 ks. 4. krs: virkkaa *2 ks, 2 ks seuraavaan s:aan*, toista *-* vielä 7 kertaa = 32 ks. Jatka virkkaamista tähän tapaan, jolloin joka kerros lisäysten väliin tulee 1 s ja kerroksella työhön tulee 8 s lisää. Jatka lisäyksiä joka 2. krs, kunnes työssä on 72 s ja pohjan halkaisija on noin 30 cm. Virkkaa vielä säilytyskorin reunaa varten ks:ita ilman lisäyksiä 30 cm. Katkaise lanka ja päätä langanpäät.Tyynynpäällinen ”aina oikein”

Koko 50 x 50 cm.
Langanmenekki Novita Kelo (010) luonnonvalkoinen 800 g.
Puikot Novita nro 12 tai käsialan mukaan.
Muut tarvikkeet Sisätyyny (50 x 50 cm).
Mallineule Aina oikein -neule tasona: neulo s:t oikealla ja nurjalla oikein.
Tiheys 8 s ja 14 krs aina oikeaa 2-kertaisella langalla = 10 cm.

Luo 2-kertaisella langalla 40 s ja neulo aina oikein tasona. Kun kappaleen korkeus on 100 cm, päätä s:t.
Viimeistely Ompele sivusaumat ja laita tyyny päällisen sisään. Ompele vielä viimeinen sauma.


Ohjeet Jonna Kivilahti, kuvat Piia Arnould

22.7.2012

concrete grey
Kuvat H&M Home
Muutama päivä sitten postilaatikosta löytyi uusi H&M:n kuvasto, josta heti poimin muutamia omaa silmää miellyttäviä tuotteita. Eniten edelleen kutkuttaa nuo neulotut betonin harmaat tekstiilit sekä tuo mustavalkoinen kudottu tyynynpäällinen. Katselin myös ihastuneena taidokkaita somistuskuvia ja kopioin niistä pari tänne näytille. Kovasti tykästyin myös noihin pellavaisiin vuodevaatteisiin.

21.7.2012

asuntomessuilta: persoonallista


Yksi parhaista kohteista oli Finlaysonin sisustama Loft 1-talo, joka oli sisustettu hyvin persoonallisesti ja hauskasti. Erityisen paljon tykkäsin kohteen keittiöstä (kuva postusessa asuntomessuilta: parhaat keittiöt), työhuoneesta ja olohuoneen hassuista "säkkituoleista". Jos joskus olisi aikaa voisi tällaisen säkin tehdä itse omaan kotiin esim. mustavalkoisesta raitakankaasta. Messutalon esittelijä kertoi, että näiden ohje pitäisi löytyä Finlaysonin nettisivuilta, mutta toistaiseksi en ole sitä sieltä löytänyt.. Tuskimpa tuollaisen tekeminen hankalaa on ilman ohjettakaan.

astuntomessuilta: paras kylpyhuone
Mielestäni messujen paras kylpyhuone & sauna oli toteutettu niin kauniisti kokonaan vaaleilla pinnoilla. Kohde oli Estelle-talo numerolla 20. Muilta osin tuo talo ei oikein ollut omaan makuuni, mutta tämä kylpyosasto oli kyllä niin upea! Itse en ole oikeen missään vaiheessa lämmennyt täysin mustalle saunalle, joten tämä uusi suunta vaaleampaan päin on todellakin omaan makuuni.

19.7.2012

asuntomessuilta: yksityiskohtia
1. Tyylikäs taulukollaasi porraskäytävässä.
2. Kaunis kello.
3. Uudenlainen kirjahylly.
4. Neulottu säilytyskori.
5. Persoonallinen valaisin.
6. Metallilevy keittiön välitilassa.
7. Ihanan vaalea vilvoittelutila.
8. Kauniit sävyt ja hauska tapetti.
9. Hieno tehosteseinä laatoista.
10. Erilainen verhokiinnitys.
11. Hauska pihalaatoitus.

18.7.2012

asuntomessuilta: parhaat keittiöt
Suurin osa asuntomessukohteiden keittiöistä oli keskenään liiankin samankaltaisia, pinnoiltaan hyvin simppeliä valko-musta-harmaata. Yritin kuvata keittiöitä, jotka ihastuttavat ja ilahduttavat jollain uudella tapaa. Oma makuni on toki hyvin vaaleaa pintaa rakastava, joten heti kiinnostus herää kun päävärinä on valkea. Tosin yksi poikkeus tässä yllä oleva kuva, jossa kaikki keittiön kaapit olivat mustia. Jollain hassulla tapaa jokin tässä viehättää.

1. Kohde Vuorela-muurametalo. Toiminnallisen ja selkeän keittiön on Puustellin mallistosta.
2. Kohde Hauskaks-kivitalo. Hauskan mallisen keittiön on tomittanut Nixi-kaluste.
3. Kohde Mutteri-passiivikivitalo. Mittojen mukaan tehty vanerinen keittiö Esan Levykalusteesta.
4. Kohde Korko-talo. Deko-lehden sisustama keittiö on selkeän moderni ja sen on toimittanut Keittiömaailma.
5. Kohde Loft 1-jämerä talo. Finlaysonin sisustaman talon keittiö oli Novart/Keittiömaailman mallistosta.
6. Kohde Encore-talo. Tummanpuhuva keittiö on Topi Keittiöltä.