31.10.2012

h&m home

Tänne Kuopioon aukeaa huomenna suuri Ikanon kauppakeskus, johon tulee paljon ihania uusia liikkeitä. H&M Home on yksi näistä odotetuimmista! Listasin itselleni muutaman talvisen sisustustuotteen, joita voisin miettiä hankittavaksi. Erityisen paljon haluaisin talvikotiin tuon valkoisen palmikkoneule-tyynynpäällisen sekä neulotun harmaan torkkupeiton. Voi olla, että huomenna mukaan tarttuu myös muuta kaikkea kivaa, joten täytynee kertoilla sitten loppuviikosta, mitä kaikkea tuli hamstrattua. ;)

addicted


Lukuisista aloitetuista neulonta- ja virkkausprojekteista tämä viimeaikaisin lienee kaikista koukuttavin. Aloitin nimittäin tyynynpäällisen neulomisen ja vitsit, miten ihanaa tuon neulominen on! Olen tehnyt tyynynpäällistä nyt jo hieman yli puolen välin ja olisiko tuon tekemiseen mennyt kolmisen tuntia. Neulominen on todella helppoa ja editymisen näkee nopeasti. Sopii siis hyvän tämmöiselle hätähousulle. ;)

Tässä vielä helppo ohje 50x50 cm tyynynpäällisen tekoon:
(tarvitset kierrepuikot kokoa 8 ja ohuempaa ontelokudetta reilun kilon)
- luo 50 silmukkaa ja neulo aina oikein kummallakin puolen
- neulo metri yhteen pötköön ja ompele/virkkaa sisäreunat yhteen
- jätä sisätyynyn mentävä reikä yhteen reunaan ja piiloviimeistele aukko

lattialla


Kaikki meidän kodin matot ovat vaaleita sävyltään, sillä ne raikastavat ihanasti tammiparkettia. Keittiön, makuuhuoneen ja olohuoneen matot ovat käytöltään huippuihania, sillä voin pestä ne pyykinpesukoneessa normaalisti, jonka jälkeen ne ovat kuin uudet. Olohuoneen mattoviritelmä on toiminut toistaiseksi hyvin (kuva yllä), mutta välillä tuntuu, että yksi suuri matto olisi kuitenkin tilaan näyttävämpi ja käytännöllisempi ratkaisu. Pitkään olen ihastellut VM-Carpetin Ecoline mallistoa, josta löytyisi pari ihanaa vaihtoehtoa meidän olohuoneeseen. Myös Iskussa ja Askossa näytti olevan hyvä valikoima laadukkaita mattoja. Toistaiseksi tarve ei ole niin niin suuri, että lähtisin samantien ostoksille. Tarpeellisimpiakin hankintoja on, joten katselen rauhassa vaihtoehtoja ja mietiskelen mikä olisi laadukkain, ajattomin ja kaikenkaikkiaan paras vaihtoehto.

30.10.2012

feels like winter

Kuva Daniella Witte

Kuva Daniella Witte
Voi juku, että rakastan näiden kuvien tunnelmaa! Tulee niin ihanan talvinen ja lämmin fiilis tästä Daniella Witten olohuoneesta. Nuo ihanat Acapulco-tuolit jaksavat aina ihastuttaa ja huisin kauniit ovatkin tuossa tammen ruskean sävyssä. Kuvien innoittamana haluaisin myös meille jotain rottinkia ja lampaantaljan. Keräsimpä sitten taasen kollaasin muotoon samanhenkisiä sisustusesineitä talvista tunnelmaa tuomaan:


1. Vaalean harmaa New Zealand tyynynpäällinen Ellos, Tummanruskea tyynynpäällinen Ellos, Raidallinen Hasselnöt tyynynpäällinen Nougat,  Luonnonvalkoinen neulottu tyynynpäällinen H&M Home 2. Storsele rottinkituoli ja Tejn-lampaantalja Ikea 3. Hasselnöt-ruukku ja Torka-oksat Ikea 4. Björkefall- ja Åryd-kynttilänjalat Ikea

arkistojen aarteita


Kuva 1. Kuukausi muuton jälkeen otettu kuva, jossa tavarat eivät vielä ole oikein löytäneet paikkaansa. Kuva 2. Järjestys vaihtui ja odottelimme uuden sohvan saapumista. Kuva3-4. Ilme raikastui kertaheitolla uuden sohvan kotiuduttua. Kuva 5. Kesän lopussa vaihdoimme järjestyksen nykyiseen ja tila avartui huomattavasti. Kuva 6-7. Tekstiilejä vaihtamalla ilmettä saa muutettua pienellä vaivalla.

Katselin vanhoja valokuvia arkistojen kätköistä ja oli hauska huomata, kuinka paljon meidän olohuone on muuttunut puolentoista vuoden aikana. Kun muutimme elokuussa 2011, hallitsi olohuonetta suuri ruskea divaanisohva. Ostettuamme uuden sohvan, muuttui huoneen ilme totaallisesti. Suuri vaikutus oli myös huonekalujen sijoittelulla. Reilun vuoden aikana olemme ehtineet muuttaa olohuoneen ilmettä kolme kertaa. Ensimmäinen vaihtoehto oli aika hirvitys, mutta eipä sitä tarvinut katsella kuin muutama kuukausi, kun järjestys vaihtui. Kolmas muutos tapahtui loppukesästä, kun en ollut vieläkään täysin tyytyväinen kokonaisilmeeseen. Uusin lookki toi paljon lisätilaa ja sohvan huoneen keskipisteeksi. Toistaiseksi olen ollut todella tyytyväinen tähän ratkaisuun, vaikkakin välillä täytyy ilmettä fressata vaihtamalla tekstiilejä. Tottahan se vaan on, ettei tämä sisustaminen lopu koskaan, joten odotellaanpa vaan milloin mieli halajaa taas muutoksiin. ;)


28.10.2012

sohvapöytämietteitä

1. Forsberg form betonipöytä Room 21, 2. Hemnes sohvapöytä Ikea, 3. Bailey tarjotinpöytä Room 21, 4. Hay tarjotinpöytä Finish Design Shop, 5. Stockholm pöytä Ikea, 6. Sohvapöytä Ellos

Jo jonkun aikaa olen mietiskellyt uutta suurempaa sohvapöytää olohuoneeseemme. Tällä hetkellä olohuoneesta löytyy itsetehty eurolavasta askarreltu matalahko pöytä, josta tykkään kyllä edelleen kovasti. Kaipailisin kuitenkin tilaan himpun verran suurempaa ja korkeampaa pöytää. Olohuoneen järjestyksen muututtua elokuussa, tuli tilaan väljyyttä ja näin ollen sohvan kaveriksi mahtuisi melkeimpä kaksi kertaa suurempi pöytä. Listasimpa sitten itselleni muutamia vaihtoehtoja, joista tosin en tiedä vielä omaa suosikkiani. Tuo ensimmäinen olisi ihana, mutta melko huokean hintansa vuoksi se ei valitettavasti ole realistinen valinta. Hayn pöytää olen ihastellut jo kauan, mutta se ei ehkä ole tarpeeksi suuri. Joskus haaveilin itsetehdystä "ovi-pöydästä", eli sellaisesta jonka taso on tehty todella vanhasta peiliovesta ja jalkoina toimii esimerksiki tiilet. Vaihtoehtoja on tosiaan paljon. Mietiskellään nyt tovi ennenkuin lähden toimiin.

21.10.2012

home sweet home
Valoisuus on ollut viime aikoina harvinainen ilmiö, ja kerrankin kun tuo mollukka paistaa täydeltä taivaalta, oli pakko räpsiä kuvia joka puolelta kotia. Tässä siis mojova kuvapläjäys meidän 62 neliön kaksiosta, jossa ei nyt toistaiseksi ole tapahtunut sisustuksellisia muutoksia sitten elokuun. Tietysti koko ajan suunnittelen mielessäni, mitä kaikkea voisi muuttaa tai uudistaa, mutta tällä hetkellä on sellainen hyvä ja kotoisa fiilis, eikä suuremmille muutoksille ole todellakaan tarvetta. Taidan siis kerrankin olla melkoisen tyytyväinen siihen mitä on. Se on harvinaista se.:)

inspiration

Muutama kuukausi sitten minuun otettiin yhteyttä Suomen suosituimman blogiportaalin, Indiedaysin kautta ja blogiani pyydettiin mukaan uuteen Inspiration-konseptiin. Suostuin tottakai innokkaana  yhteistyöhön ja nyt lokakuussa tämä pitkään odetettu Indiedays Inspiration-palvelu aukeaa kaikille lukijoille! Lyhykäisyydessään blogiportaalin ideana on "Yksi sivusto, 300 blogia, tuhat ideaa".

Olen päässyt katselemaan muutamaan otteeseen portaalin beta-versiota ja mukana on todentotta huippuihania blogeja! Oma blogini lukeutuu kategoriaan sisustus, josta löytyy myös 60 muuta inspiroivaa ja laadukasta sisustus-aiheista blogia. Indiedays laajenee nyt siis aihealueittain ruokaan, sisustukseen ja lifestyleen, kun aikaisemmin Indiedayssin omien blogien sisältö on ollut suurimmaksi osaksi muodin ja kauneuden parissa.

Sivuston kehitys on nyt siis loppusuoralla ja minulla on teille pieni "sneak peek" tulevaan. Jos haluat päästä kurkkaamaan sivustolle, klikkaa osoitteeseen http://indiedays.com/showroom/inspiration/.
Tuolla näet kaikki mukana olevat blogit ja kun syötät kenttään oman sähköpostiosoitteesi, saat viikon sisällä tunnukset, joilla pääset ensimmäisten joukossa tutustumaan Inspiration beta-versioon. Kannattaa siis kurkata! :)15.10.2012

tuoli-ihastus


Uusi ihastus! Acapulco-tuoli. Kertakaikkisen kaunis huonekalu, jonka muotoilua voi vaan ihastella. Tämä meksikolaisesta Acapulco-kaupungista lähtöisin oleva klassikko-tuote on hurmannut minut jo muutamaan otteeseen eri sisustuslehdissä ja blogeissa. Tuoli on alunperin suunniteltu auringonottoon, mutta toimiihan tuo nyt aivan loistavasti myös sisätiloissa! Muotoilussa on viitteitä 50-luvulta sekä modernista nykysuunnittelusta. Acapulco-tuolia saa tilattua osoitteesta www.acapulcochair.valmiskauppa.fi.

lastenhuone


Kuva suurenee klikkaamalla sitä!
Projekti lastenhuoneen suunnittelu on edennyt kivasti jo seuraavaan vaiheeseen. Tapetiksi valikoitui ihana puukuvioinen Happy nature-tapetti ja sen rinnalle lähdin valikoimaan muutamia tekstiilejä ja hankittavia huonekaluja. Asiakkaiden tyylin ja kodin muut tilat huomioiden sain poimittua heitä kovasti miellyttäviä tuotteita jo alustavaan suunnitelmaan. Suuret pinnat pysyvät melko neutraaleina musta-valko-harmaana ja väripilkkuna tuon tilaan ihanaa okran keltaista. Muutama jo olemassa oleva perintö-huonekalu tuo oman persoonallisuutensa tilaan, joten halusin yhdistää huoneeseen vanhaa ja uutta, selkeää ja runsasta. Kuviot tuovat mielenkiintoa valkoisten pintojen rinnalle kuitenkin niin, ettei kokonaisuudesta tule sekava. Yksiväriset tekstiilit ja seinäpinnat rauhoittavat kuvioiden rytmiä. 

Tilan ollessa melko pieni, tuo se omat haastavuutensa huonekalujen sijoitteluun. Tässä tapauksessa oli helpoin lähteä miettimään huoneen toimintojen pohjalta huonekalujen sijoittelu. Tärkein fokus on sängyllä, joten sen sijoitin luonnollisesti katseenvangitsijaksi oikeaan nurkkaan. Sängyn yläpuolelle nurkkaseinään tulee klassikko String pocket hylly. Päätyseinälle teetätän kaksi mustavalkoista valokuva-taulua perheen lemmikeistä, jotka yhdistyvät hauskasti luonto-aiheiseen teemaan. Suuri Ikean Alvine Ruta-matto kokoaa kaikki toiminnot yhteen ja on ihana pari vanhalle puiselle arkulle. Suurelle tapettiseinälle tulee lisäsäilytystilaa selkeälinjaisesta Ikean Malm-lipastosta.

Suunnitelutyö jatkuu vielä tekstiilien osalta, mutta toistaiseksi ensimmäiseen ehdotelmaani ihastuttiin niin kovasti, että ensimmäiset hankinnat lähtivät tilaukseen samantien. Huippu ihana ja kutkuttava projekti saattanee jo valmistua suunniteltua aikaisemmin. Toivottavasti saan teille kuvia valmiista kohteesta jaettavaksi jo tämän vuoden puolella!


8.10.2012

pikana


Pikaisia kuulumisia! Olen ollut parisen viikkoa reissun päällä, joten siksi täällä on taasen ollut hieman hiljaisempaa. Viikonloppuna piti ehtiä ottamaan edes muutama hassu kuva kotoa, mutta pikavisiitti Kuopiossa hurahti kuin siivillä, ja valokuvaus jäi muiden askareiden varjoon. Harmittaa, kun ei ole hirvittävästi omaa kuvamateriaalia tänne ehtinyt jakamaan, mutta lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että tähän tulee muutos. :) Kunhan tosiaan arki alkaa hieman tasaantumaan niin ehdin taas lempiharrastukseni pariin, eli postailemaan teille kaikesta inspiroivasta ja kutkuttavasta.

Tässäpä nyt siis pari kuvaa viikkojen takaa. Uutta kuvassa on Ikean pyöreä tarjotin, joka toimii näin syksyn tullen kynttilänalusena. Kovin kiva on tuo tarjotin ja sopii hyvin meidän mustavalkogreige-olohuoneeseen. Uusi sohvapöytä on edelleen hankintalistalla, ei tosin ykkösenä, mutta listalla anyway. Katsellaan milloinka raaskin tuosta luopua. Onhan se sentään itsetehty pikkupikku kätösin.

Huippua alkanutta viikkoa ja palailen taasen kun aikaa siunautuu! :)

4.10.2012

ylva skarp

Kuvat Ylva Skarp
Yllätys yllätys, tyynynpäällisiä. Ylva Skarpilta löytyy ihania tuotteita moneen lähtöön. Tässäpä muutama niistä. Yksinkertainen voi vaan olla niin kaunista. Persoonallinen käsialakirjoitus tuo mielenkiintoa simppeleihin sanoihin ja teksteihin. Paljonhan näitä erilaisia tekstiprintejä on jo näkynyt kodin sisustustekstiileissä, mutta silti niistä kovasti vielä tykkään.

kylpyhuone
Kurkataanpas meidän kylppäriin. Joskus ajat ajat sitten kirjoittelin meidän kylpyhuoneesta, mutta vahingossa menin poistamaan tuon postauksen. Tässäpä siis uudemman kerran kuvat puolen vuoden takaa. Hieman päivitystä kylpyhuone on kokenut tekstiilien ja pientavaroiden osalta, mutta samaltahan se päällisin puolin näyttää.

Teimme tosiaan puolitoista vuotta sitten materiaalivalinnat meidän uuteen rivitaloasuntoon ja kyllä, valitsisin nyt pinnat erilailla. Haluaisin vaaleampaa sävyä lattiaan ja seinään, ihan käytännönsyistä johtuen. Myös laattojen koko voisi olla huomattavasti suurempi niin lattiassa kuin kaikissa seinissä. Maku on ehtinyt muuttumaan vuoden aikana jonkin verran, joten vaaleutta kaipailisin kaikkialle asuntoon entistä enemmän. Tykkään toki näistäkin ratkaisuista edelleen, ovathan ne modernit ja ajattomat, mutta uusimmat kylpyhuonetrendit kutkuttelevat kovasti. Ehkäpä sitten seuraavaan asuntoon.