11.6.2013

kutittaa


1. Nautica-peili Pentik 2. Juuttimatto Tina K. Home, Nougat 3. Marokkolaiset astiat Tina K. Home, Lifestylenordic 4. Personality-juliste Ylva Scarp, Nougat 5. Etna-jakkara Pentik 6. Tyynynpäälliset By Nord, Ferm Living ja Tina K. Home

Pitkästä aikaa olen taas hereillä sisustustrendien suhteen ja tietyt ilmentymät alkavat kiehtomaan jo aika paljon aikaisemmin ennen massavillitystä. Jollain tavalla pystyn aistimaan tietyt ilmentymät jo paljonkin aiemmin ja monestihan ne trendit tulevat tänne kotimaahan sitten vuoden kaksi myöhässä. Sen verran itse osaan lukea tulevia ennusteita, että sisustustrendit laahaavat aavistuksen muotimaailmaa perässä. Eivätkä ne aina mene yksi yhteen, mutta paljon yhteläisyyksiä kyllä löytyy. Trendit ovat tietenkin usein aika pinnallisia ilmentymiä ja jostain kumman syystä olen alkanut hieman vierastamaan koko sanaa. Kestävän kehityksen aikana meidän täytyisi hillitä mahdotonta kulutuskäyttäytymistä ja alkaa panostamaan laatuun ja ajattomuuteen. Tämä ilmentymä on minusta jo alkanut nousta vahvasti esille ja on näkynyt jo jonkun aikaa heikkona signaalina sisustuslehdissä ja blogimaailmassa.

Minulla on erittäin vahva kutina siitä, että maanläheisyys, luonto ja itämainen kulttuuri alkavat vahvasti vaikuttamaan meidän länsimaalaisten ajatusmaailmaan. Tulee tunne, että aletaan palaamaan alkulähteelle ja kaikki itsetehty, yksinkertainen ja tarpeellinen on sitä "trendikästä" (jos nyt tässä kohtaa tuota sanaa voi käyttää). Älytön materiahysteria alkaa kääntymään toiseen suuntaan. Ihmisten pitäisi alkaa kiinnittämään enemmän huomiota oireilevaan luontoon ja omaan henkiseen tasapainoon. Kuitenkin loppujen lopuksi, mihin ihminen kaikkea tätä tavaraa ympärillään tarvitsee?

Näihin ajatuksiin liittyen koostin kollaasin, jossa on aistittavissa hieman tätä yllä kuvaamaani tunnelmaa. Itsetehtyä, luonnonläheistä, ajatonta ja itämaista. Katsotaan kuinka käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti