26.6.2013

pillows


Löysin taas aivan ihania tyynynpäällisiä H&M Homen nettikaupasta. Huomioni kiinnittyi ensimmäisenä tuohon ihanaan kuosiin, jossa on New Yorkin kartta. Materiaalina farkku kiehtoo minua kovasti, joskin hyvin pienenä lisänä vaaleaan sisutukseen. Nyt on tullut taas himo pastellisiin väreihin, mutta näin käy joka kesä. Tuo vaalean laventeli perhos tyynyliina on jotenkin niin ihanan kevyt ja kaunis.

24.6.2013

merci


Mikä ihana nettikauppa! Mahtavia tuotteita, eikä mitään järkyttävän hintaisia. Käykääpä kurkkaamassa --> Merci

kuviolaatat


Kuvat Trendsender ja  Marrakech Design
Kuviolaatat ovat kiehtoneet minua jo jonkun aikaa ja kun törmäsin Trendsenderin sivuilla tuohon ylimpään kuvaan, ihastus vain kasvoi entisestään. Kuinka kaunis tuollainen marokkolainen koristelaatta olisi esimerkiksi pienen wc-tilan lattiassa, keittiön välitilalaattana tai eteisessä. Vaikka tuollaiset kuviolaatat mieltää helposti kovin romanttiseksi, sopivat ne minusta kivasti vastapainona moderniinkin sisustukseen. Nimenomaan mitä vähemmän ja minimalistisempaa kodin muu ilme on, sitä paremmin tuollainen laatta sinne minusta sopii. Vastakohdathan täydentävät toisiaan, eikö vaan?
21.6.2013

midsummer


Ihanaa juhannusta kaikille! Tällä viikolla on ollut niin paljon menoa ja meininkiä, etten ole ehtinyt tänne pahemmin kirjoittelemaan. Tein juhannussiivouksen ja vaihdoin yhden tyynynpäällisen sohvalle. Ilme piristyi kummasti.

Heipat! Ja muistakaa nauttia keskikesän juhlasta! ❤

14.6.2013

onnen murusiaTässäpä muutamia kuvia projektista siskon kodin sisustussuunnittelu. Unohdin järjestelmäkameran taas vaihteeksi kotiin Kuopioon, joten kuvat on otettu iPhonella ja siksi osa on hieman rakeisia. Muutamia huonekaluja ja viimeistelyjä vailla oleva ihana kaksio alkaa olemaan hyvin kodikas ja ihan siskoni näköinen. Ripaus romantiikkaa, modernia ja vanhaa, kuoseja, pehmeyttä, lämpöä ja iloisuutta. Suunnittelen vielä muutamia sisustustarroja ja seinille tauluasetelmia ja sen jälkeen voisinkin käydä napsimassa viimeiset kuvat valmiista kodista. On ollut kyllä ihana ja mieltä piristävä projekti, eikä olisi oikein parempaan saumaan voinut tulla. Nämä on niitä onnen murusia.

Kaikella on aina tarkoitus, eikö vaan.

11.6.2013

lupiinitOlen niin tykästynyt kukkiin, että niitä on kohta joka paikka täynnä! Iltalenkillä kävin saksimassa muutamia lupiineja tienpientareelta ja ai että miten ne toivat lisää väriä ja kesän tuntua olohuoneeseen. Kaunista!

bombom flowers

Olen alkanut liikkumaan todella paljon metsässä ja nyt lähipäivinä olen kiikuttanut lenkkipolulta mukanani milloin mitäkin oksaa ja kukkasta. Viime viikolla poimin lenkkipolkuni varrelta suokukkia, jotka ovat kuin puuvillaa. Seuraavana päivänä keräilinkin sitten harmaaksi lahonneita käppyräoksia ja suunnittelin tekeväni niistä vielä jotakin kivaa. Tänään sitten siistin sateen runtelemat ulkokukat ja nappasin yhden pelargonia kukkapalleron sisälle maljakkoon. Sen kaveriksi passasi kivasti yksi käppyräoksa. Kivasti tuommoinen pienen pieni kukkanen toi väriä vaaleaan sisustukseen. Olen myös aivan totaallisesti hurahtanut huonetuoksuihin, ja Pentikistä tarttui mukaan tuoksu Valkoinen tee. Aivan taivaallisen ihana, kevyt ja hempeä tuoksu täyttää nyt olohuoneemme.

ps. Odottelen meille pientä karvapalloa loppukesästä, joten siitä lisää kunhan hauvavauva syntyy. <3

kutittaa


1. Nautica-peili Pentik 2. Juuttimatto Tina K. Home, Nougat 3. Marokkolaiset astiat Tina K. Home, Lifestylenordic 4. Personality-juliste Ylva Scarp, Nougat 5. Etna-jakkara Pentik 6. Tyynynpäälliset By Nord, Ferm Living ja Tina K. Home

Pitkästä aikaa olen taas hereillä sisustustrendien suhteen ja tietyt ilmentymät alkavat kiehtomaan jo aika paljon aikaisemmin ennen massavillitystä. Jollain tavalla pystyn aistimaan tietyt ilmentymät jo paljonkin aiemmin ja monestihan ne trendit tulevat tänne kotimaahan sitten vuoden kaksi myöhässä. Sen verran itse osaan lukea tulevia ennusteita, että sisustustrendit laahaavat aavistuksen muotimaailmaa perässä. Eivätkä ne aina mene yksi yhteen, mutta paljon yhteläisyyksiä kyllä löytyy. Trendit ovat tietenkin usein aika pinnallisia ilmentymiä ja jostain kumman syystä olen alkanut hieman vierastamaan koko sanaa. Kestävän kehityksen aikana meidän täytyisi hillitä mahdotonta kulutuskäyttäytymistä ja alkaa panostamaan laatuun ja ajattomuuteen. Tämä ilmentymä on minusta jo alkanut nousta vahvasti esille ja on näkynyt jo jonkun aikaa heikkona signaalina sisustuslehdissä ja blogimaailmassa.

Minulla on erittäin vahva kutina siitä, että maanläheisyys, luonto ja itämainen kulttuuri alkavat vahvasti vaikuttamaan meidän länsimaalaisten ajatusmaailmaan. Tulee tunne, että aletaan palaamaan alkulähteelle ja kaikki itsetehty, yksinkertainen ja tarpeellinen on sitä "trendikästä" (jos nyt tässä kohtaa tuota sanaa voi käyttää). Älytön materiahysteria alkaa kääntymään toiseen suuntaan. Ihmisten pitäisi alkaa kiinnittämään enemmän huomiota oireilevaan luontoon ja omaan henkiseen tasapainoon. Kuitenkin loppujen lopuksi, mihin ihminen kaikkea tätä tavaraa ympärillään tarvitsee?

Näihin ajatuksiin liittyen koostin kollaasin, jossa on aistittavissa hieman tätä yllä kuvaamaani tunnelmaa. Itsetehtyä, luonnonläheistä, ajatonta ja itämaista. Katsotaan kuinka käy.

koti siskolle


Heipat! Pitkän sairaslomani aikana olen yrittänyt puuhastella koko ajan kaikkea mielenkiintoista ja mukavaa, jotta mieli pysyisi mahdollisimman positiivisena. Yksi huippuihana projekti osui oikeastaan aivan täydelliseen saumaan, sillä ilman tätä mukavaa projektia aika olisi ainakin ajoittain käynyt pitkäksi. Pikkusiskoni osti ensimmäisen oman asuntonsa ja minä pääsin sisustushommiin. 50 neliön kaksio sai uutta väriä ja kuviota ylleen ja kaikki uudet huonekalut sänkyä myöten. Siskoni muutti siis ensimmäistä kertaa omilleen ja hankittavaa oli todellakin paljon. Tässä vaiheessa yllä pari kuvaa tämän hetken vaiheesta, eli melko hyvässä vaiheessa jo mennään, mutta loppusilaus ja muutamia huonekaluja & tekstiiljä vielä uupuu. Projekti on edennyt aika rauhallisella tahdilla, sillä kiirettä ei ole saanut pitää ja tekemisen on pitänyt olla mukavaa. Tämän viikon loppupuolella menen vilkaisemaan tämän hetken tilannetta, sillä matto- ja sohvatilaukset ovat toivottavasti jo saapuneet. Ehkä räpsin muutaman kuvan taas lisää. Päivittelen tänne siis projektin vaiheita ja jos on kiinnostusta, voin esitellä lähtötilanteen ja muutamia vaiheita projektin kulusta. Mielenkiintoisin vaihehan se on nähdä valmis lopputulos, joten niitä ainakin lupaan tänne laittaa näytille.


7.6.2013

i'm here again


Elämä näyttää jälleen valoisammalta!

Pitkän pitkän synkkyyden jälkeen elämä on antanut paljon. Olen tarkoituksella pidättäytynyt poissa blogini parista, sillä oma hyvinvoinnin kanssa on ollut puuhaa yllin kyllin. Tiedättekö, kun sairastuu ja vajoaa synkkyyteen. Masennus sattuu ja paniikki pelottaa. Elämältä häviää yhtäkkiä pohja ja tarkoitus. Näiden kanssa olen oppinut elämään viimeiset puoli vuotta. Valoa on kuitenkin nyt jo niin paljon, että rohkenen aukaisemaan teillekin syyn tähän kaikkeen hiljaisuuteen. Puolen vuoden sairasloma on pitänyt sisällään niin suuren tunteiden kirjon, etten sitä pysty edes selittämään. Samalla olen saanut kokea niin paljon, mihin ei kertakaikkisesti sanat riitä. Kaiken kokemani aikana olen saanut tutustua mahtaviin ihmisiin, jo entuudestaan tuttuihin ja täysin tuntemattomiin, jotka ovat omalla läsnäolollaan auttaneet minua eteenpäin. En varmaan koskaan pysty tarpeeksi kiittämään heitä.

"Jotta pääsisi perille
on eksyttävä tieltä
Joka pääsee perille
oppii
että hetken kuluttua
on taas jatkettava matkaa
Joka ei koskaan
putoa raiteilta
ja mene rikki
jatkaa aina samaa rataa
ja on turvassa
suurelta murheelta
ja suurelta onnelta."

- Tommy Tabermann