15.4.2014

valintoja osa 1Tässä hieman kurkistusta tulevaan, eli kuvia uuden kodin uusista pinnoista.

Lattiaksi sain kuin sainkin kauan haaveilemani vaalean yksisauvaisen parketin, puuna saarni ja käsittelynä valkomattalakka. Ah, rakastan tuota puhtaan puun tuomaa lämpöä ja vaaleaa pintaa! Tämä yhdistettynä sitten betonin harmaaseen, valkoiseen ja mustaan = perfect combination!

Tehosteseinät tulevat ihanan lämpimän harmailla sävyillä; yksi olohuoneen seinä, joka jatkuu portaikkoon ja aina yläkertaan saakka tulee melko vaalean helmen harmaalla, päämakuuhuoneen päätyseinään valitsin yllärinä aika tumman harmaan, ja toisen makuuhuoneen yksi seinä tulee ihanan hempeällä puuterin sävyllä. Tapettia valitsin nyt melko harkiten, ainoastaan eteisessä portaikon edessä oleva seinä tulee niin kovin rakastamallani Cole & Son:n Woods tapetilla (mitä löytyy meiltä nykyisestä kodista makuuhuoneesta) ja pikkumakkarin toinen seinä Ferm Livingin Half Moon-tapetilla. Muutoin seinät ovatkin sitten paperin valkeat.


Keittiön ja muidenkin kiinteiden kalusteiden valinta oli melko selvää kauraa, sillä halusin vetimettömät kaapit keittiöön ja kokonaisuudessaan valkeaa pintaa ja ajatonta lookkia. Olen pitänyt meidän nykysiestä keittiöstä niin paljon, että mukailin hieman sitä myös uudessa keittiössä. Kaapit tulevat siis vetimettömänä sormiuurteella puolikiiltävänä valkeana ja tasoksi tulee helppohoitoinen laminaatti lämpimän puun sävyssä (kuva alla). Välitilan laataksi tulee valkoinen fasettilaatta tiililadonnalla eli näyttää siis hyvin pitkälti valkealta tiiliseinältä. Säilytystilaa keittiössä ei ole mitenkään ruhtinaallisesti, joten kaikki kaappitila oli tarpeen. En siis mitään avohyllyjä tms, vaan kaikki yläkaapit käyttöön ja alaosa tulee laatikoilla. Sen verran kuitenkin kevensin keittiötä, että yläkaapit tulevat 70 cm korkeana niinkuin meillä on tässä nykyisessäkin. Niin ja astianpesukone tulee integroituna, muutoin kodinkoneet ovat valkoiset (alla olevissa kuvissa jääkaappi-pakastin yhdistelmä ei ole ehkä ihan tätä päivää, joten elkää niihin kiinnitäkö huomiota :D )Ei kommentteja:

Lähetä kommentti