30.10.2014

Siskon kotiReilu puolitoista vuotta sitten sain tehtäväkseni suunnittella pikkusiskoni ensiasunnon lattiasta kattoon remonttia myöten. Asunto oli hyvässä kunnossa; keittiö oli vastikään uusittu ja kylpyhuoneeseen oli aikanaan valittu fiksut musta-valkeat laatat. Pienellä pintaremontilla siis selvittiin, eli pääasiassa seinämateriaalit uusiittiin kauttaaltaan. Siskoni muutti ensiasuntoonsa vanhempien huomasta, joten kaikki huonekalut sänkyä myöten hankittiin uutena. Sain siis täysin puhtaan kanvaasin, jolle lähteä maalaamaan. Sen kummempia rajauksia (budjettia lukuunottamatta) ei tehtävälleni annettu, kunhan siskoni herkkä ja himppusen romanttinen tyyli saataisiin näkyville. Hirvittävän paljoa minun ei asuntoa tarvinnut mielessäni hahmotella, vaan ideat lähtivät aika sutjakkaasti liikkeelle. Pehmeitä sävyjä, ripauksella pirtelön vaaleanpunaista ja musta-valkeaa särmää tuomaan. Paletti oli helppo toteuttaa ja kokonaisuus näyttää edelleenkin minusta todella hyvälle. Tässä kodissa viihtyy vielä pitkään ja uskon pienten pintamateriaalin uusimisten olevan hyvä myyntivaltti sitten jossain vaiheessa kun asuntoa lähdetään myymään eteenpäin.

19.10.2014

rottinkituoli
1. - 2. Pentik 3. Ikea Storsele 4. Bloomingville 5. Normann & Copenhagen Knot 
6. Ikea Holmsel 7. - 8. Bloomingville

Muutosta saakka olen haaveillut ja etsiskellyt sopivaa rottinkituolia meidän makuuhuoneeseen. Huone on pinta-alaltaan suurehko ja neliöitä siinä on 15, joten sinne mahtuu kivasta sitä kaivattua pukeutumistilaa. Sijoitimme makuuhuoneemme toiselle päätyseinälle (sänkyä vastapäätä) Ikean Malm-lipaston ja sen päälle television.  Parvekeoven vieressä on peili kulmittain ja tämän ja tv:n väliin jää mukavasti tila tuolille, jossa voisi saunan jälkeen istuskella ja katsella töllötintä. Niin ja kai se toimisi jonkinlaisena laskutasona vaatteilleni, joita ei jaksa heti viikata kaappiin. :D Keräilin muutamia malleja kollaasiin. Joku keskikokoinen pyöreää muotokieltä oleva tuoli olisi tuohon aika passeli. Tai niin oma sisustussilmäni sanoo. Lempparit yllä olevista ovat 1, 7 ja 8, ehdoton lemppari 7! (niin ja unohtamatta tuota N&C:n Knottia! I love it!) Mutta sitten kun katsellaan hintapolitiikkaa niin taidan päätyä tuohon Ikean Holmsteliin tai Storseleen. Eivät nekään hassumpia vaihtoehtoja ole, mutta ovathan nuo olleet aika suosittuja monen muunkin kodisssa. Pitäisi vielä vilkaista tori.fi tai muut kierrätysliikkeet. Jos vaikka löytyisi joku aarre.

15.10.2014

inspired by nature


Luonto inspiroi nyt sisustamaan. Värit, muodot, kuoviot, materiaalit ja tekstuurit. 

Itse olen aina ollut sisimmissäni pieni viherpiipertäjä, ja eteenkin nyt luonto on tullut suureksi osaksi sielua ja sitä kautta kotia & sisustusta. Paljon viherkasveja, luonnon värejä ja tekstuureja. Talvi tekee kovasti tuloaan, joten kaikki lämpöiset testiilit, punokset ja lämpö lyhtyjen ja kynttilöiden muodossa tuovat kotiin sitä kaivattua kodikkuutta ja rauhaa. Niin ja oikeita kasveja unohtamatta; viherkasveja saa nyt olla paljon!

14.10.2014

beautiful home!Kuvat Idyll og him-blogista
Mitä ihania kuvia löysinkään blogista nimeltään Idyll og him. Löysin sivut Instagramin kautta, niinkuin nykyisiin kaikki uudet sisustusblogi-ihanuudet. Mahtavaa, miten helpoksi kuvien selailu onkaan tullut. Työmatkat bussissa taittuu kuin juosten. Instagram on siis sovellus minun makuuni. Ollut jo pitkään. Teille myös innokkaimmat seuraajat; voitte löytää minut sieltä paljon aktiivisemmin kuin täältä blogin parista. Ja vaikkette Instaa omistakaan, voitte googlettaa Insta-nimeni ANNIKANOUSI ja sieltähän gookkeli löytääkin kaikki minun kuvani - kätevää eikös totta.

ps. hihkun riemusta, sillä nettisivuni valmistuvat piakkoin! Jeij. Huippuihana Katja (KLIK hänen sivuilleen) on työstänyt sivujani syyskuun lopusta saakka. Hihittelen ja hypin onnesta, sillä sivuista tulee niiiiin minun näköiset. Huippua! Eli kohta olen myös yrittäjä. Jaiks.