22.1.2017

haaveilua


"Jos olisi paljon rahaa.." - Tällä ajatuksella on aina toisinaan kiva leikitellä, vaikka eihän se materiaali ihmistä onnelliseksi tee, vaan ne aidot ja tärkeät asiat, kuten perhe, terveys, ystävät jne.
Tein nyt kuitenkin aamupäivän ratoksi tällaisen muutaman tuotteen kollaasin, johon keräsin pitkään haaveena olleita kotimaisia sisustustuotteita.

Pisimpään näistä olen unelmoinut Artekin Mademoiselle kiikkutuolista. Tykkään modernista sisustuksesta, mutta siellä seassa saa olla perinteikkäitä ja jopa hieman romanttisiakin murusia. Tämä kiikkutuoli on minusta juuri sitä; samalla moderni, mutta perinteikkään romanttinen.

Sohvahaaveilu on ollut kuumana jo toista vuotta, mutta toistaiseksi emme ole raaskineet ostaa uutta, sillä entinenkin palvelee ihan ok. Tämä HT Collectionin uusin tulokas Nordic sai sohvahaaveilut ihan uudelle levelille viime kesänä, kun näin tämän livenä. Juuri täydellinen meille: löhömäisempi istumasyvyys, pehmeän jämäkkä istuttavuus, kauttaaltaan pestävät päälliset, kevyt ja moderni muotoilu. Kapeat käsinojat ovat nyt se tämän päivän trendi sohvissa. Samaa lookkia löytyy myös Hakolan Lazy-sohvasta, johon ihastuin niinikään viime syksynä Design Market tapahtumassa. Lazyä onkin nyt näkynyt paljon blogi- ja Insta-kodeissa, liekkö siinä ihan klassikko-ainesta? Jokatapauksessa plussat kotimaisen perheyrityksen kannattamiselle. Kotimaisuuden suosiminen on tänä päivänä tärkeää ja jokaisella kotimaisella ostoksella tulee tuettua suomalaista työtä. Oli kyseessä kotimainen elintarvike tai pienen käsityöläisyrityksen tuotteet. Suosittelen siis punnitsemaan vaihtoehtoja hankintoja tehdessä.

Adean sohvapöydät olivat minulla listan ykköspäässä miettiessäni sohvapöydän vaihtoa. Noh, tässä kohtaa ei ollut niitä ylimmäräisiä satasia, ja valinta osui täysin käytännöllisyyden ja budjetin sanelemana toisaalle. Joskus niitä kompromisseja on tehtävä. Näistä pöydistä jäin siis edelleen haaveilemaan. Ehkä sitten seuraavaan kotiin?

Mum's:n Koko Iäksi - matto on kertakaikkisen kaunis ja ajaton. Sopisi aika ihanasti tuon sohvan pariksi. Mattoa meillä ei nyt ole tarkoitus uudistaa, mutta tämä kollaasi olikin haaveilua varten.

Olohuoneessa meillä on kattovalaisimina Ikean simppelit pyöreät lasipallot. Toimivat moitteetta. Näiden käyttö on meillä lisäksi aika vähäistä, sillä tykkään käyttää illan pimetessä enemmän epäsuoraa valoa, eli lattia- ja pöytävalaisimet ovat 90% useammin käytössä kuin kattovalaisimet. Jos nyt uudistaisin olohuonetta ihan urakalla ja iso rahatukko kourassa, saattaisi nuo valaisimet vaihtua näihin Aallon Golden Bell riippuvalaisimiin, joiden ajaton ja siro muotokieli toimisi satavarmasti tässä kokonaisuudessa. Väriksi valitsisin ehkä kuitenkin turvallisemmin valkoisen, vaikka kyllähän nuo mustatkin aika buenot ovat.

2 kommenttia:

  1. Hei, kivoja haaveita. Sinulla ei näy, milloin postaus on tehty. Siis päivämäärä puuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heip, tarkoituksella oli poissa päivämäärät, kun niin harvakseltaan yhdessä vaiheessa kirjoittelin blogia. :D Nyt kuitenkin asia korjattu!

      Poista