21.1.2017

vauva


Täällä ollaan nyt taas viikon verran oltu kotona sairaslomalla massusta johtuvien liitoskipujen vuoksi. Viimeisin kuukausi onkin mennyt töiden puolesta vähän kehnosti; joka toinen viikko töissä ja joka toinen sairaslomalla. Päivätyöni on kokonaan seisomatyötä ja liikkeessä olemista, joten selkävaivaisena tuo taapertaminen on ollut jokseenkin hankalaa ja kivuliasta. Kovasti toivoisin vielä, että töissä oleminen onistuisi, mutta kehoa kuunnellen tässä nyt on mentävä. Massu kun nyt sattuu olemaan hieman tavallista suurempi ja kasvaa suoraan eteenpäin. Monella masun kasvu laajenee lantioon päin, mikä helpottaa monessa asiassa. Ajatuksena olisi käydä kokeilemassa ensi viikolla työntekoa, mutta jos kivut jatkuvat, joudun varmaan hakemaan pidempää sairaslomaa äitiyslomaan saakka, mihin on vielä kuukausi aikaa. Kivallehan se ei tunnu, sillä ennen näitä kipuiluja raskaus on edennyt vallan helposti ja ajattelin, että pystyn varmaankin olemaan lähelle äitiyslomaa töissä. Näissä asioissa ei kuitenkaan auta jäädä murehtimaan, onhan se oma ja vauvan hyvinvointi nyt prioriteetti 1.

Olen pohtinut, että aloittaisin näille vauva-aiheille ihan oman bloginsa, mutta jotenkin sen työstäminen alusta saakka on ollut hankalaa. Päädyin nyt kuitenkin ratkaisuun, jossa laajennan tämän jo olemassa olevan blogin sisällön enemmän lifestyle- ja vauvablogi-suuntaan, jolloin ehkä postausideoitakin löytyy enemmän. Eli tulevaisuudessa olisi luvassa vauva-aiheita ja ajatuksia suuresta elämänmuutoksesta. Jaksatteko siis pysyä linjoilla, vaikka aihealueet muuttuvat?

Vauva on ollut meille erittäin tervetullut jo kahden vuoden ajan. Aina asiat eivät kuitenkaan mene suunnitellusti. Toisaalta ajattelen, että asiat tapahtuvat juuri niinkuin niiden kuuluukin tapahtua. Monta murhetta ja surua on siis tullut tämän asian tiimoilta kohdattua, mutta onneksi asiat ovat kuitenkin nyt tässä pisteessä, että vauvan saapumiseen on enää reilu kaksi kuukautta aikaa. <3

Herkkänä ihmisinä minulla on ollut ajoittain aika kovia pelkoja kaikesta mahdollisesta raskauteen ja vauvaan liittyen. Pelkään välillä ihan hullujakin asioita ja mielikuvitus laukkaa välillä ihan omissa sfääreissä. Mutta kai nuo pelot ovat hyvin yleisiä ensimmäisen lapsen kohdalla, kun ei tiedä mitä edessä odottaa. Miten raskaus etenee, onko vauvalla kaikki hyvin, miten synnytys sujuu ja syntyykö terve lapsi. Nämä varmaan yleisimpiä ajatuksia, mitä moni äiti pohtii. Itsellä ajatukset ovat näiden lisäksi ehkä vielä syvemmällä ja liittyvät myös omaan masennustaustaan. Paljon pohdin sitä, että olenko tehnyt raskaana ollessani oikeat ratkaisut esimerkiksi ravinnon suhteen, tai mitkä vaikutukset ovat sillä etten ole ollut mikään urheileva mamma.. Koen myös aika ajoin kovaa jännitystä. Miten selviän synnytyksestä, miten jaksan vauva-arjen, osaanko hoitaa vauvaa oikein. Vaikka toisaalta ajattelen, että olen hyvin äidillinen ja kaikki menee varmasti hyvin luonnollisesti. Olen aina ollut ehkä tavallista pohdiskelevampi ihminen ja tässä raskausaikana oma ajatusmaailma on pyörinyt hyvin pitkälle vauvaan liityvissä asioissa. Tämä joskus ehkä liiaallisuuksiinkin yltyvä pohdiskelu, on varmasti syynä monille peloille. Olenkin nyt viime aikoina pyrkinyt keskittymään positiivisen ajatusmaailman luomiseen. Tämä on tuonut paljon huojennusta ja yritän olla mahdollisimman luottavaisin mielin tulevien muutosten suhteen.

2 kommenttia:

 1. Mukavaa odotusta <3 Liitoskivut ovat kyllä aika hitsin ikäviä, ekan kanssa jäin melkein kk ennen lomille ja toisen kanssa taisin jäädä jo reilusti ennen varsinaista äippälomaa. Kivut näköjään omalla kohdalla vaan pahenee seuraavissa raskauksissa :(

  Hirveästi ei toinna etukäteen miettiä tulevaa, kyllä se omalla painollaan menee ja apua kannattaa pyytää, kun itse ei jaksa. Tsemppiä vielä kovasti sinne!

  PS. Löysin tänne blogiisi aika yllättävän tilanteen kautta: kävin kuvaamassa myyntiin erään asunnon, jossa taisi olla näkyvillä sinun käden jälki! Siinä juteltiin kaikenlaista kuvatessa ja tuli puheeksi tämä blogisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :) On tämä raskausaika hyvin yksilöllistä. Itse pääsin ensimmäiset kaksi kolmannesta todella helpolla, ei ollut oksentelua tms. Nyt sitten kolottaa senkin edestä.

   Taisit olla kuvaamassa siskkoni kotia, joka tuli juuri myyntiin? Ihan huippuhienot kuvat olit saanut otettua! Ei jää kyllä asunnon myynti kuvista kiinni, niin sisustuksellisia ja myyviä olivat kaikki kuvat! :)

   Poista