16.2.2017

DIY-päiväunisänky vauvalle
Eilisen iltanikkarointina saimme aikaan DIY-vauvan sängyn; minä toimin luovana johtajana ja mieheni rakenteli sängyn valmiiksi. Vauva tulee nukkumaan yöt yläkerrassa pinnasängyssä meidän sängyn vieressä. Päivisin oleskelemme alakerrassa ja halusin jonkin helposti liikuteltavan sängyn  alakertaan. Nukkuuhan vauva ensimmäisinä kuukausina suurimman osan vuorokaudesta.

Törmäsin Pinterestissä kuvaan, jossa oli tehty vastaavanlainen vanerinen vauvansänky. Tuosta kuvasta inspiroituneena ajattelin aluksi teetättää sängyn, mutta koska kotoa löytyi muutama joutavana oleva vanerilevy, ajattelin kokeilla sängyn tekemistä itse. Tarvittiin vain sirkkeli, jolla saisi leikattua vanerilevyt oikean kokoisiksi. Onnekseni meiltä löytyy naapurista remonttialan ammattilainen, joka suostui auttamaan meitä levyjen sahauksessa. Olen kyllä niin kiitollinen, että häneltä liikeni tämmöiselle pikkutuhrailulle aikaa!

Tämä moderni vauvansänky on tehty täysin olemassaolevista materiaaleista, ainoastaan pyörät, ruuvit ja kulmaraudat ostettiin uutena rautakaupasta. Sängyn muoto olisi ollut hieman leveämpi ja matalampi, jos en olisi käyttänyt äitiyspakkauksen patjaa sängyn koon suunnittelussa. Ajattelin, että tämä sänky olisi hyvä saada koottua mahdollisimman pienellä budjetilla, joten kaikki olemassaoleva materiaali oli hyvä ottaa hyötykäyttöön. Korkeus osoittautui loppujen lopuksi myös oikein hyväksi (vaikka aluksi mietin onko tämä liian korkea), sillä sänkyä on erittäin helppo liikutella näin. Myöhemmin pienillä muutoksilla tästä saadaan oikein passeli lelulaatikko - lelusäilytys, kun tuntuu olevan monella perheellä ongelma. Alhaalla olevista kuvista näette hieman työvaiheita. Sängyn pohja on siis nostettu hieman ylemmäksi, jotta vauva ei nuku lattiantasossa. Pohja kiinnitettiin runkoon kulmaraudoilla.

Aika mahtava tästä tuli, vaikka itse sanonkin! En voisi paljoa tyytyväisempi olla. :)


4 kommenttia:

  1. Onpa ihana! Ja nuo loppuraskauden valmistelut ovat kyllä niiin ihania. Haikeudella muistelen niitä aikoja :) Nyt 1-vee auttaa jo jokaisessa Diy-projektissa taitojensa mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) minulla tämä "valmistautuminen" on ollut hyvin vahvana jo alusta saakka. Nyt kun kaikki on valmiina, yritän koko ajan keksiä mitä voisi vielä puuhailla. :D Ihana, että teillä pikku-ihminen auttelee projekteissa, mukavaa varmasti puuhailla yhdessä! :)

      Poista