26.4.2017

vauvan iloOlen ollut äärimmäisen kiinnostunut ravintoasioista jo muutaman vuoden. Oikeastaan sen jälkeen, kun sairastuin reilu neljä vuotta sitten masennukseen, otin kaiken mahdollisen tiedon vastaan siitä, kuinka oloa voisi helpottaa edes hitusen luonnollisin keinoin. Ravintoasioiden myötä myös ravintolisäasiat tulivat tutuiksi.

Olen helposti stressaantuvaa sorttia. Minut on luokiteltu erityisherkäksi ihmiseksi, minkä vuoksi reagoin voimakkaammin aika lailla kaikkeen mahdolliseen ja sitä myötä myös stressaannun helposti. Stressi taas kuluttaa elimistöstä vitamiineja. Nykyisin teollistumisen myötä ravinnosta on lähes mahdoton saada kaikki tarvittavat vitamiinit ja varsinkin jos elimistö on pienessäkin stressitilassa, on vitamiineja hyvä tankata purkista. Kaikki vitamiinit eivät suinkaan ole ns. hyviä eikä vitamiinejakaan pidä syödä turhaa. On tärkeää valikoida ne oikeat ja puhtaat valmisteet. Itse olen kokeilun kautta löytänyt minulle sopivimmat valmisteet. Syön vaihdellen eri vitamiineja, en suinkaan koko ajan kaikkia samoja. Tällä hetkellä tärkeimmät ovat monivitamiinivalmiste imettäville äideille, vahva kalaöljyvalmiste e-epa + dha, D-vitamiini, Kalsium (en syö juurikaan maitotuotteita), magnesium sekä viimeisimpänä ja jopa tärkeimpänä probiootit. Probiooteista on tänä päivänä kirjoitettu hyvin paljon ja siitä miten suoliston kunto vaikuttaa mielialaan. Söin probiootteja myös raskausaikana ja uskon sillä olevan vaikutusta myös siihen, että meillä tuhisee tuolla vallan tyytyväinen ja rauhallinen pieni miehen alku. Maitohappobakteerit ovat mielestäni raskausaikana varsin tärkeä ravintolisä pienen ihmisen kehitykselle. Tästäkin on kirjoitettu hyvin paljon ja viimeisimpänä luin Turun Yliopistollisen sairaalan tutkijan Eveliina Munukan kirjoittaman artikkelin "Probiooteilla infektiota vastaan".

Vitamiinien lisäksi käytän ruokavaliota täydentämään Synergyn L-arginiini valmistetta sekä viherjuomaa, joka tasapainottaa elimistön PH-tasapainoa. Olen käyttänyt tuota L-arginiinia sisältävää Proargi-nimistä tuotetta jo kohta kaksi vuotta eikä loppua näy. Aloitin tuotteen kokeilun hieman skeptisesti, mutta kahden viikon kokeilun jälkeen huomasin niin hurjan muutoksen omassa vireystasossa, unessa ja keskittymiskyvyssä, että sille tiellä jäin. Muutaman kuukauden käytön jälkeen minulta hävisi "aivosumu" ja kaikinpuolin muutenkin olo muuttui koko ajan postiivisempaan suuntaan.

Imetyksen alkutaipaleella kokeilin maidonnousuun kuvassa näkyvää Frantsilan vauvan ilo-teetä. Ja voi kyllä, tee toimi! Juon edelleenkin tätä kupin-kaksi päivässä ja välillä kun olen unohtanut sen juoda, ei maidontuotanto ole ollenkaan niin runsasta. Suuri suositus siis tälle täysin luomutuotteelle! Kaiken tämän lisäksi vauva on poikkeuksellisen tyytyväinen seuraavasta syötöstä, kun olen tämän juonut. Naureskelee vain syönnin jälkeen. Äidin ravintohan vaikuttaa kahden-kolmen tunnin viiveellä rintamaitoon ja sitä kautta tietysti vauvaankin. Tee siis todella toimii nimensä mukaisesti - vauva on iloinen.

2 kommenttia:

  1. Ravitoasioihin pitäisi kyllä kiinnittää ihan sairaala/lääkäritasolla enemän huomiota. Siskoni sairastui suolistoperäiseen sairauteen, hoss esim.vehnä on myrkkyä - siitäkin huolimatta sairaalassa ollessaan häbelle kannettiin pullaa ja vehnäleipää ravinnoksi. Tähän pitäisi todellakin kiinnittää enemän huomiota. "Kyllä se lääkkeillä paranee", niin varmasti, mutta oikealla ravinnolla on yhtälailla parantavia vaikutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, ihanat näppisvirheet :D Puhelin on selkeästi liian pieni näpyttelyyn

      Poista